Galerii Tehnoloogiatalu Maajaam tutvustas hooneid ning rahvusvahelist näitust

LEPM
Copy

Nädalavahetusel peetud avatud talude päeval avas oma uksed ka Otepää külje all asuv kunsti- ja tehnoloogiatalu Maajaam. Tutvustati talu hooneid ja rahvusvahelise näituse "Metsikud bitid" esimesi valminud töid.

Kunsti- ja tehnoloogiatalu Maajaam asub maalilises asukohas Otepää looduspargi aladel. Kuppelmaastikule loodud väike kunstikeskus toimib kui traditsiooniline talu, kuid põllumajanduse asemel kultiveeritakse seal uut kunsti ja uusi tehnoloogiaid. Maajaama eestvedajad on kunstnikud Timo Toots ja Mari-Liis Rebane. Kunstikeskuse üheks fookuseks on kunstnikele residentuurivõimaluste pakkumine ja loomeresidentuuride korraldamine.

Maajaam on hetkel korraldamas rahvusvahelist vabaõhu kunstinäitust, mis toimub 2024. aasta suvel ja on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Juulis toimus esimene "Metsikute bittide" näitust ettevalmistav loomelaager, kus osalesid kunstnik Mohar Kalra (US) ja kunstnike duod heidundgriess (DE) ning Yu-Ching Chiang ja Ying-Ting Shen (TW).

Avatud talude päeval tutvustati külastajatele talu hooneid – töökoda ja stuudiot –, peagi valmivat nelja magamistoaga residentuurimaja ning ka trollibussi rajatava töökoja plaane. Külastajad said ka ette võtta jalutuskäigu talu ümbritsevas looduses, kus sai uudistada "Metsikute bittide" loomelaagri jooksul valminud teoseid, mis liigutasid maastikku, panid tantsima puud ja kutsusid kuulama kriiksuvaid puid. Kokku külastas tehnoloogiatalu kahe päeva jooksul 23.–24. juulil 240 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles