Alates augustist paberlehed esmaspäeviti poodi ei jõua

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Edaspidi esmaspäeviti värskeid ajalehti müügipunktidest otsida pole mõtet. Foto on illustratiivne.
Edaspidi esmaspäeviti värskeid ajalehti müügipunktidest otsida pole mõtet. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Augustist lõppeb esmaspäeviti nelja paberlehe müük müügipunktides, sest ajakirjanduse hulgimüüja Lehepunkt otsustas esmaspäevase tarnepäeva lõpetada majanduslikel põhjustel. Muudatus ei puuduta paberlehtede tellijaid.

Muudatus mõjutab Lõuna-Eesti Postimehe, Postimehe Õhtulehe ning Eesti Päevalehe paberlehtede jaemüüki. Need on Eestis müüdavast ajakirjandusest ainsad esmaspäeval ilmuvad väljaanded.

«Arvestades tänaseid tööjõukulusid, kütusekulu ning mõju keskkonnale, ei ole esmaspäevane tarnepäev enam jätkusuutlik. See otsus ei tulnud meile kergelt, ent tuli leida majanduslikult parim lahendus, mis mõjutaks lehelugejat kõige vähem,» selgitas Norra ettevõttele Reitan Convenience AS kuuluva Lehepunkti tegevjuht Kristo Heinmaa.

Statistika kohaselt müüakse just esmaspäeviti müügipunktides kõige vähem paberlehti. Erinevus teiste nädalapäevadega on suisa mitmekordne, kuid väljaannete müügipunktidesse viimiseks läbivad Lehepunkti autod ühtmoodi igal ööl 5000 kilomeetrit.

«Esmaspäevasest tarnepäevast loobumine tagab kvaliteetse teenuse jätkamise teistel päevadel ehk selle, et augustist jõuavad värsked paberväljaanded müügipunktidesse üle Eesti viiel hommikul nädalas,» ütles Heinmaa.

Ta rõhutas, et tarnepäevade muutus ei mõjuta Lõuna-Eesti Postimehe, Postimehe, Õhtulehe ega Eesti Päevalehe tellijaid, vaid ainult nende paberlehtede esmaspäevast kättesaadavust müügipunktidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles