Valgas uppus mees jõkke

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgas uppus mees Pedeli jõkke. Veidi pärast kella 22 oli sündmuspaigal veel üks politseiauto.
Valgas uppus mees Pedeli jõkke. Veidi pärast kella 22 oli sündmuspaigal veel üks politseiauto. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva õhtul juhtus Valgas traagiline õnnetus, kui Pedeli jõkke jättis elu ujuma läinud mees.
 

28. juulil kell 20.37 teatati, et Pedeli jõe Jõekääru järveosas läks vette joobetunnustega noormees ning kadus vee alla. Juhtunut märganud mees läks uppujale järgi ning tal õnnetus mees kaldale toimetada.

Politsei selgitas välja, et pealtnägijad olid raskete joobetunnustega meest küll takistada püüdnud ja manitsenud, kuid viimane ei olnud seda kuulda võtnud ning siiski vette läinud. Vette mineku kohas oli palju tihedat veetaimestikku, mis võis joobest jõuetule umbes 25-aastasele mehele samuti saatuslikuks saada.

Kui päästjad Pedeli poolsaare juurde sündmuspaigale jõudsid, oli mees Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Arvi Uustalu sõnul juba veest välja toodud. «Kõrvalseisja oli ta välja toonud ja teinud hädaabi kõne. Kiirabi ja politsei olid juba kohal. Politsei ka elustas ja tegi kunstlikku hingamist,» lausus Uustalu.

Mehe elu siiski päästa ei õnnestunud. Uppunu isikut hakkas välja selgitama politsei. «Dokumente ei olnud juures ja tuttavaid ka mitte,» lisas valvepressiesindaja.

Päästjad hoitavad, et purjus peaga ujuma minek on suviste uppumiste peapõhjus. Sel aastal on Eestis uppunud 18 inimest, ligi pooled nendest olid õnnetuse ajal alkoholijoobes. Päästjad kutsuvad tublisid elanikke elude säästmiseks joobetunnustega inimeste vette minemist jõuliselt takistama ning vajadusel selleks appi kutsuma pääste- või politseitöötajad.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk ütles reedel, et seni ei ole isikut veel tuvastatud, ka ei ole veel vastust kainuskontrollile. «Tunnistajate sõnul oli ta alkoholi pruukinud ning üks kõrvaline inimene olla lausa öelnud, et sellises seisundis ei tohiks ta küll ujuma minna. Veidi hiljem kostus eemalt heinasest vette mineku kohast sulpsatus ja nähti abivajajat, kellele kohe ka appi mindi, aga paraku ei õnnestunud tema elu enam päästa.»

Valgas uppus mees Pedeli jõkke.
Valgas uppus mees Pedeli jõkke. Foto: Lugeja foto
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles