Võrumaa noormees kuulus pronksitiimi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Pronksi võitnud Eesti võistkond.
Pronksi võitnud Eesti võistkond. Foto: Tiina Möll/Eriolümpia Eesti Ühendus

Eestlased võitsid Rootsis maailma suurimal noorte jalgpalliturniiril Gothia Cup eriolümpia arvestuses pronksmedali. Kui kokku osales Gothia Cupil üle 1600 võistkonna 59 riigist, siis eriolümpia turniiril tegi kaasa 20 võistkonda.

Eesti eriolümpia jalgpallimeeskonnas mängis ka Ragnar Orehhov Võru toetuskeskusest Meiela. Veel kuulusid võistkonda Viljandi Kaare kooli, Lahmuse kooli ning Tartu Kroonuaia kooli praegused ja endised õppurid. Treenerid olid Rain Tölpus ja Kristjan Kruk.

Eelmängude põhjal paigutati Eesti ühte alagruppi Saksamaa, Prantsusmaa ja Taaniga. Esimesena mindi kokku Saksamaa võistkonnaga, paraku pidi Eesti tiim leppima 7 : 1 kaotusega. Seevastu mängus prantslastega saatis neid edu. Poisid said indu igast väravast, hakkasid platsil kenasti liikuma ja lõpptulemuseks kujunes

10 : 1. Taanile jäädi alla 1 : 4. «Vastane oli meist tugevam, kuid see oli kogu turniiri kõige tasavägisem mäng,» kommenteeris treener Tölpus.

Pronksimatšis kohtuti uuesti Prantsusmaaga. Vastased läksid alguses juhtima. «Nende hea algus ehmatas, aga lõpuks saime oma mängu käima!» rõõmustas Tölpus tulemusega 6 : 2 võidetud pronksimängu üle.

Mõlemad treenerid jäid võistlusega rahule, kuna meie noormehed said kohtuda suurte jalgpalliriikidega, koguda kogemusi ja luua head võistkonnavaimu.

Tiina Möll eriolümpia Eesti ühendusest täpsustas, et turniiri võitis Taani, teiseks tuli Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles