Võru muutub viieks päevaks Eesti bassioaasiks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Õpetajate seas on ka Jaak Sooäär.
Õpetajate seas on ka Jaak Sooäär. Foto: Elmo Riig

Võrus kaiguvad 23.–27. augustini madalsageduslikud helivõnked, kui Stuart Hammi eestvedamisel toimub basskitarri suvelaager ja festival Eesti Bassioaas 2022.

Viis päeva ja ööd kestev basskitarristide kogunemine annab igale bassimängijale ainulaadse võimaluse õppida uusi tehnikaid hinnatud pedagoogide juhendamisel ning mängida ühes bändis koos maailmakuulsate muusikutega.

Bassioaasi õpetajad ja festivaliansamblite liikmed on tuntud ja tunnustatud muusikud tervest maailmast: Stu Hamm (USA), Chris Minh Doky (Taani), Mattias IA Eklundh (Rootsi), Gergo Borlai (Ungari), Jaak Sooäär (Eesti) ja Tanel Ruben (Eesti). Festivali muusikaline juht on Californias resideeruv Stuart Hamm, kes oma varasematel ringreisidel armus Võru imekaunisse loodusse sedavõrd, et otsustas just siin korraldada omanäolise bassifestivali.

Bassioaasi kestel jagub tegevust aga ka teiste instrumentide mängijatele ning muusikasõpradele, sest toimuvad kõigile avatud meistriklassid ja kontserdid. Mattias IA Eklundhi kitarri ja Gergo Borlai trummi meistriklassis saavad osaleda nii muusikud kui kõik teised, kes peavad lugu heast ja tehniliselt kõrgel tasemel musitseerimisest, sest lähedalt saab näha ja kuulata oma ala tipptegijaid ning nendega ka vestelda.

Festivalile paneb punkti suur lõppkontsert laupäeva, 27. augusti õhtul. Sellel astuvad suuremates ning väiksemates koosseisudes üles kõik Bassioaasi õppejõud ja osalejad. Kavas on ansambliliikmete parim soololooming ja arranžeeringud ning tuntud lood teistel esitajatelt, näiteks pärlid Steve Vai ja Joe Satriani loomingust. Välistatud pole ka täiesti värske muusika maailma esmaettekanded!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles