Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kauplus Sinsay avab järgmisel nädalal uksed ka Võru Kagukeskuses.
Kauplus Sinsay avab järgmisel nädalal uksed ka Võru Kagukeskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Võrus avab uksed Sinsay moekauplus

Reedel avab Võru Kagukeskuses uksed Sinsay kauplus. Tuntud moebränd Sinsay kuulub Poola suurimale rõivafirmale LPP.

Moebrände Reserved, Cropp, House, Mohito ja Sinsay haldav LPP Estonia OÜ avab sel aastal Eestis viis uut Sinsay kauplust. Augustis ja septembris teevad uksed lahti ka esimesed Sinsay kauplused Võrus ja Haapsalus.

«Ainuüksi Võru ja Haapsalu kaupluse avamisega tekitame kahes Eesti väikelinnas juurde ligi 30 töökohta. Pakume poodideüleselt äsja kooli lõpetanud noortele esimese töökoha võimalust ja hulga võimalusi edasise karjääri kujundamisel,» ütles LPP Estonia OÜ tegevjuht Kaidi Kask.

Sel ja järgmisel aastal plaanib LPP kokku avada Eestis ligi 20 uut kauplust. Poodide lisandumisega suurendab ettevõte ka e-kaubanduse osakaalu.

Nüüdseks on avatud 33 kauplust üle Eesti ja viis kauplust Soomes. LPP annab Eestis tööd veidi enam kui 400 inimesele.

LPP SA tegutseb 20 riigis üle maailma ja omab üle 2000 kaupluse. TOMI SALUVEER

Setomaa vallavolikogus vahetus liige

Setomaa valla valimiskomisjon peatas Rein Järvelille volitused Setomaa vallavolikogu liikmena seoses tema tööle asumisega Setomaa vallavalitsuse kommunikatsioonispetsialistina. Volikogu uueks liikmeks määrati Maarja Uibokand.

Uibokand on maheteravilja tootja ja OÜ Mardimäe juhatuse liige, kes vallavolikogu valimistel kandideeris valimisliidu Ühine Setomaa nimekirjas. Volikogu liikmena soovib ta, et koduvallas oleksid veelgi paremad tingimused elamiseks, laste kasvatamiseks ja ettevõtluseks ning meie looduskeskkond oleks hoitud ja väärtustatud. LEPM

Raamatukogud ootavad lugusid

Võru valla raamatukogud ootavad septembri lõpuni kirjutisi teemal «Raamatud ja raamatukogud minu elus».

Algatuse kutsusid raamatukogude aasta puhul ellu Võru valla haruraamatukoguhoidjad koostöös Võru vallaraamatukoguga.

Eestvedajad usuvad, et meil kõigil on raamatute ja raamatukogudega seoses midagi meenutada. Kirjutada võib näiteks oma esimesest raamatust, lemmikraamatust, armsast külaraamatukogust, lemmiktegelasest või lugema õppimisest. Raamatukoguhoidjad on tänulikud iga kirjapandud rea eest. Kõigile tublidele kirjutajatele kingitakse raamatukoguaasta ja Võru vallaraamatukogu sümbolitega meened.

Meenutusi oodatakse Võru vallaraamatukogu e-posti aadressile. Käsitsi kirjutatud read palutakse tuua mistahes Võru valla raamatukokku. Kõigist saadetud kirjaridadest valmib teos, mis pühendatud raamatutele ja raamatukoguaastale. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles