Liina Kersna: Mis ministrina tehtud sai?

Liina Kersna
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Vahur Kersna

Eelmise valitsuse haridusminister vaatab tagasi pooleteise aasta jooksul tehtule. Ta rõhutab, et kriiside lahendamise kõrval hoidis tema juhitud ministeerium fookuses haridusvaldkonna kaht kõige strateegilisemat teemat: õpetajate järelkasv ning üleminek eestikeelsele haridusele.

Päeval, kui astusin ministriametisse, andis elukogenud sõber nõu: «Ära jumala eest midagi muuda ega kedagi puutu – siis läheb kõik hästi!» Tõenäoliselt oleksin seda nõuannet järgides ka täna ametis, aga mida sedamoodi vegeteerimine ka väärt oleks?

Minu saatus oli olla kriisiaja minister. Keeruline aeg nõuab otsustavaid tegusid. Ministeeriumi 300 töötajast vahetus minu ametiajal 74. Osa neist elu loomulike voogamiste tõttu, aga üks eesmärke oli kaasata reaalsesse juhtimisse valdkonna parimaid spetsialiste. Nii oli esimest korda vabas Eestis meil haridus- ja teadusministeeriumi kantsler doktorikraadiga kasvatusteadlane ja teadusala asekantsler professori ametikohalt ministeeriumisse tulnud endine tehnikaülikooli teadusprorektor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles