Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võidukasse tiimi kuulusid Silver Ostrat (vasakult), Eke Egor, Kädi Rõõmus ja Oskar-Hendrik Kutsar.
Võidukasse tiimi kuulusid Silver Ostrat (vasakult), Eke Egor, Kädi Rõõmus ja Oskar-Hendrik Kutsar. Foto: Kaitseliit

Kuperjanovlaste rajal selgusid taas parimad

Valgamaal leidis eelmisel nädalal aset neljapäevane võistlusmatk «Kuperjanovlaste rada». Osalesid 13–18-aastaste noorkotkaste ja kodutütarde neljaliikmelised võistkonnad. Samuti tegid kaasa külalisvõistkonnad Rootsist.

Võistluse avarivistus ja start said teoks neljapäeval Valga militaarteemapargis. Järgnevalt tuli rajalolijatel täita mitmesuguseid ülesandeid, näiteks pidid nad andma esmaabi, pidama laserlahingut, sooritama veebipolitsei ülesande ja luureülesande.

Esikoht jäi Valga noorkotkastele ja kodutütardele. Järgnesid võistkond Athena Tallinnast ja Vanamehe Inglid Rootsist. LEPM

Tulekul on üldplaneeringu arutelud

Tõrva valla üldplaneeringu avalik väljapanek leidis aset 27. maist 10. juulini ning nüüd on selleteemaliste avalike arutelude aeg.

Avalikul arutelul tutvustab vallavalitsus väljapaneku kestel esitatud kirjalikke arvamusi ja oma seisukohti nende kohta, põhjendab üldplaneeringu koostamisel valitud lahendusi ning vastab muudele üldplaneeringut käsitlevatele küsimustele.

Üldplaneeringu materjalidega saab tutvuda Tõrva valla kodulehel.

Avalikud arutelud on 10. augustil Ala ja Hummuli rahvamajas, 11. augustil Riidaja kultuurimajas ja Tõrva gümnaasiumis. LEPM

Jooks algas tänuavaldusega selle algatajale

33. Iigaste jooks avati pühapäeval tänuavaldusega jooksusarja pikaaegsele eestvedajale, tänavu 90 aasta juubelit tähistanud Kuuno Rätsepale. Valga vallavanem Monika Rogenbaum andis talle üle vallavalitsuse tänukirja ja meene, südamlikud soovid kõlasid nii spordirahvalt kui ka Iigaste külaelu eestvedajatelt.

Sõnavõtuga esines ka päevakangelane ise. Jooksuga hakkas Rätsep tervist parandama 47-aastaselt, esimese maratoni läbis 48-aastaselt. Ta on andnud panuse Iigaste muuseumi töösse, koostades selle tarbeks kodu-uurimusliku töö Iigaste tuntud inimestest. Ka Iigaste külakiik valmis just tema eestvedamisel. See on püsinud tänaseni ning kiigeplatsil leiavad siiani aset meeleolukad jaanipeod.

Aastaid tagasi ellu kutsutud Iigaste jooks on sportlaste seas oodatud üritus siiani. Jooksjaid jagub eri vanuseklassidesse: rajale läksid seegi kord nii päris tillukesed jooksjad kui oma vanuseklasside tõsised tegijad. LEPM

Kuuno Rätsep tänutäheks saadud meenetega
Kuuno Rätsep tänutäheks saadud meenetega Foto: Valga Vallavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles