Eestlased alistasid taas lõunanaabrite käsipallikoondise

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
U18 koondis sõprusmängus Läti koondisega.
U18 koondis sõprusmängus Läti koondisega. Foto: Helin Potter / Eesti käsipalliliit

Esimeses kohtumises U18 koondise sõprusmängudel alistasid eestlased taaskord Läti koondise tulemusega 27:24 (13:12). Seejuures said kokku kuus väravat kirja kaks Põlva Käsipalliklubi liiget. 

U18 koondise sõprusmängud toimuvad 2.-3 augustil Läti Vabariigis Riias, kus kohtutakse Läti ja Leedu koondistega. Sõprusmängud on osa ettevamistusest 2022 Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni mängudeks, mis toimuvad juba 8.-14. augustil 2022 Rumeenias. Esimestes kontrollmängudes, mis toimusid juuli lõpus Põlvas, alistas U18 koondis Läti koondise kahes kohtumises tulemustega 31:25 ja 33:22.

«Kui võrrelda tänast mängu eelmiste sõprusmängudega, siis tänase mängu algus ei ole võrreldav teise sõprusmänguga, algus oli taaskord kaootiline. Lätlane oli muutnud oma kaitsetaktikat, realiseeris hästi ning olid kaitses aktiivsemad. Meie olime raskustes, ei suutnud meeskonnana mängida ja olime hädas rünnakuga rünnakul ja jäime alla teise laine survele. Kui saime kaitse toimima, saime ka mängu tagasi. Teisel poolajal kasutasime 7:6 formatsiooni rohkem ja see toimis täna,» analüüsis kohtumist treener Kaspar Lees.

«Mõneti üllatuslikult tekkisid rünnakul uued liidrid, kes võtsid mängu enda peale, samas mõni varasem liider kustus. Tänase mängu võtsime võidu puhtalt jõu ja tahtmise pealt, paraku mänguilu selles kohtumises ei olnud,» võttis kohtumise treener kokku.

EM-le mõeldes leidis Kaspar Lees, et kuigi enne tänast mängu analüüsiti eelmisi sõpruskohtumiste videoid, korrigeeriti oma vigu, siis ometi on veel vaja palju mõelda ja analüüsida, et muutuda paremaks.

Kolmandas sõprusmängus Läti koondise vastu said väravad kirja: Hendrik Koks 6, Karl Markus Kannel 5, Marcus Rättel, Ilja Kosmirak 3, Arno Vare, Karl Kõverik, Alvar Soikka 2, Randel Matthias Lepp, Hugo Liiv, Marek Kopli, Karl Kramm 1.

U-18 koondis mängis kooseisus: Marek Kopli, Arno Vare, Urmas Rõuk (kõik HC Tallas), Andero Viljus, Karl Markus Kannel, Randel Matthias Lepp (kõik Põlva Käsipalliklubi), Karl Kramm (HC Tallinn), Karl Kõverik, Rasmus Eensaar, Hugo Liiv (kõik Tallinna Käsipalliakadeemia), Robin Liinsoo, Hendrik Koks (mõlemad Viljandi HC), Alvar Soikka (HC Kehra), Ilja Kosmirak, Marcus Rättel, Madis Valk (kõik Tapa valla Spordikool).

Järgmine sõprusmäng toimub Leedu koondisega.

Peatreener Kalmer Musting, treenerid Rein Suvi, Kaspar Lees, füsioterapeut Kert Kähari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles