Juubelifestival kutsub metsa üle 30 artisti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Intsikurmu festival
Intsikurmu festival Foto: Keir Rämson

Reedel ja laupäeval toimuval 10. Intsikurmu festivalil astuvad üles mitukümmend artisti Eestist ja mujalt maailmast.

Välismaalt sõidavad Põlva metsa esinema Inglismaalt pärit art-roki ja neopsühhedeelia ansambel Django Django, Taani indie-bänd Efterklang, Inglismaa räppartist Noisy, eksperimentaalset džässmuusikat viljelev Jaga Jazzist Norrast ning rokkbänd The Holy Soomest.

Kodumaiset loomingut esitavad Mahavok, Vaiko Eplik & Eliit, Ewert Sundja, Yasmin, Minimal Wind, Juur ja Stonekiller 91 ning Maris Pihlap. Ülesastumise teeb festivalil ka Jonas Kaarnametsa ja Kristjan Kallase nostalgilise kõlaga bänd SUVE.

Festivali neljal laval saab näha nii muusikalisi artiste kui ka meelelahutuslikke eriprojekte. Esmakordselt liigub Tallinnast välja queer ja LGBTQ+ skeene tuntuim peosari BÄM!. Lisaks on juubelifestivali puhul loodud sel aastal eraldi alternatiivala programm, mis seob omavahel visuaalkunsti, performance´i ja uue Eesti muusika. Festivalialal saab mängida malet, uudistada filme metsakinos ja kogeda eri maitseid tänavatoidualalt. Festivali alakujunduse loovad noored kunstnikud Tartu Kõrgemast Kunstikoolist Pallas.

Ka sel korral on laste ja lapsemeelsete jaoks eraldi ala ja programmiga esindatud Lastekurmu. Lastekurmul on mudilasi ootamas kalavõrgust batuut, rippuv raamatukogu ja laisklemisalad, joonistusete nurk ja isetekkeline näitus, kännukabed ja kännutrullid, metsabuduaar ja metsaköök ning festivali ajal kerkivad onnid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles