GALERII Tõrva ja Helme vahel avati kirjanike tee

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Tõrva ja Helme vaheline kergliiklustee kannab neljapäevast varasemaga võrreldes hoopis erilisemat tähendust, sest sellel avati järjestikku neli kirjanikele pühendatud pinki.

Nimelised pingid said kergliiklustee äärde Salme Raatma Rosenstein, Erni Hiir, Hella Murrik Wuolijoki ja Hendrik Adamson. Juba varem oli sama tee ääres Henrik Visnapuu mälestuspink

«Need pingid on kirjanikele, kes tulid Helme poolt ja suundusid Tõrva poole,» selgitas ettevõtmise algataja Ilmar Kõverik. «Raatma kodu oli hilisema Valga EPT juures, Hiir tuli Karjatnurmest, Wuolijoki Alalt ja Adamson Kärstnast.»

Lisaks kultuuriloolisele tähendusele on pinkidel mõistagi ka praktiline väärtus. «See tee on piisavalt pikk, kolm kilomeetrit – ega seda kas või minu vanuseski enam nii kerge läbida polegi. Hea on vahepeal puhata,» tõdes Kõverik.

Pinkide avamisel käis ka Eesti Kirjanike Liidu delegatsioon eesotsas liidu juhi Tiit Aleksejeviga. Lisaks kuuluvad sinna Karl Martin Sinijärv, Jürgen Rooste ja Kalev Vapper. Seejuures on Sinijärv Erni Hiire lapselaps.

Muusikat tegid Katrin Kannukene viiulil, Geiti Luht lõõtsal ning Kalev Vapper kitarril.

Õhtul kell kuus muutub aga Tõrva kirik-kammersaal luulekohvikuks, kus sündmusele tulnud kirjanikud oma loomingut esitavad.

Ühtlasi algasid pinkide avamisega tänavused Tõrva kirik-kammersaali kultuuripäevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles