Pihkvas meelitatakse vabatahtlikke 100 000 rublaga Ukrainasse sõdima

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP

Pihkva oblastist Ukrainasse sõdima minevad vabatahtlikud, kes pärast 1. juulit on sõlminud riigiga sõjaväeteenistuse lepingu, saavad oblasti eelarvest 100 000 rubla preemiat, teatas oblasti administratsioon neljapäeval.

Tänase kursi järgi umbes 1600 euro suurune makse tehakse sõjaväeteenistuse lepingu sõlminud inimesele kümne päeva jooksul pärast vajaliku teabe laekumist sõjaväekomissariaadist piirkondlikule sotsiaalkaitsekomiteele, teatas oblastivalitsus.

Pihkva oblasti kuberner Mihhail Vedernikov allkirjastas sellesisulise ukaasi 3. augustil. Toetust hakatakse maksma Pihkva oblastivalitsuse reservfondist.

Juhul kui toetuse saaja aga lahkub teenistusest enne lepingulise tähtaja saabumist, nõutakse raha eelarvesse kogu ulatuses tagasi.

Pakutava rahasumma puhul on Pihkvas tegemist märkimisväärse summaga, sest tööturul on seis pingeline. Näiteks armees teenivate seersantidele makstav palk on pealt 800 euro ning lihtsa politseiniku kuupalk umbes 400 eurot. Õpetajad peavad aga läbi ajama umbes 300-eurose kuupalgaga.

Kui palju on Pihkva oblastist inimesi vabatahtlikuna Ukrainasse sõdima läinud, pole teada. Küll on aga teada, et Ukrainas on 24. veebruarist alates hukkunud vähemalt 79 Pihkva oblasti elanikku.

Pärast surma miljon

Ukraina sõjas hukkunud, Pihkva oblastis elanud Vene sõjaväelaste omastele on oblastivalitsus juba varem kehtestanud miljoni rubla (16 000 eurot) suuruse toetuse juhul kui hukkunud sõjaväelase pere ei saa rahalist toetust mõnest teisest Vene piirkonnast.

Ühtlasi andis kuberner Vedernikov 2. augustil toimunud kohtumisel Pihkva õhudessantväelastega teada, et Ukrainas hukkunud Pihkva sõjaväelaste järgi antakse peagi nimed koolidele, tänavatele ning neile püstitatakse mälestusmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles