Põlva valla malevarühmades alustas tööd 90 noort

LEPM
Copy
Rohimine. Pilt on illustratiivne.
Rohimine. Pilt on illustratiivne. Foto: EVE NAABER

Kokku asub sel aastal Põlva valla malevarühmadesse tegutsema 90 noort. Rühmad tegutsevad 1–2 nädalat ning noorte tööülesanneteks on malevas peamiselt heakorratööd, näiteks lihtsamad värvimistööd, rohimine, infostendide korrastamine või raamatulaadal raamatute müümisel abistamine.

Peale tööaega toimuvad ühistegevused. Need on igal rühmal isemoodi vastavalt noorte huvidele ja rühma eripärale. Näiteks tehakse traditsioonilist malevlaste ristimist, tehakse malevalaule ja -videoid, käiakse väljasõitudel, osaletakse töötubades, mängitakse erinevaid sportmänge, meisterdatakse või minnakse koos loodusesse matkama. Üheskoos luuakse toredaid mälestusi ja noored saavad palju uusi kogemusi, sealhulgas tiimina tegutsemise kogemuse ja võimaluse arendada oma suhtlemisoskust.

12. augustil toimub Põlva valla Noortepäev, mil tähistatakse ühtlasi ka Euroopa noorteaastat 2022. Ka malevlased on sinna tulemas ja nii mõnedki neist aitavad ürituse korraldamise juures. Noortepäeval saavad noored osa võtta põnevatest töötubadest, kuulata paneeldiskussiooni teemal "Ettevõtlik noor", tunnustatakse silmapaistvamaid noori ja mõned üllatused on korraldajatel veel varuks. Noortepäev algab kell 14.00 ning toimub sel aastal Ahja Noortekeskuse ees oleval pargialal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles