Kanepi valla eelarve täitmist saab nüüd jälgida interaktiivselt

LEPM
Copy
Kanepi valla eelarve täitmist saab nüüd jälgida interaktiivselt.
Kanepi valla eelarve täitmist saab nüüd jälgida interaktiivselt. Foto: Kanepi vald

Kanepi vald võttis kasutusele eelarve täitmise andmete kuvamiseks uue lahenduse. Eelarve täitmist kuvatakse visuaalselt ja jooksvalt andmik.ee keskkonnas. Eelarve visualiseerimisel on pööratud tähelepanu kergesti haaratavusele ja arusaadavusele.

Eelarve täitmise interaktiivses visualiseeringus saab vaadata Kanepi valla eelarvet koos täitmisega koondvaates, eraldi lehtedel tulude ja kulude vaates ning investeeringuid allasutuste ja tegevusalade lõikes. Kanepi valla eelarve täitmise visualiseering võimaldab mobiilivaadet ja on leitav lisaks valla kodulehele ka andmik.ee lehelt. Avaliku vaate andmete värskendamine toimub vähemalt 1 kord kuus.

Finantsosakonna juhataja Kaida Vool selgitas, et eelarve täitmise avalik kuvamine interaktiivselt annab inimestele võimaluse tutvuda ja olla rohkem kursis, millest valla eelarve koosneb ja millised on konkreetsel aastal eelarvelised prioriteedid. Samuti annab avalik vaade selgema pildi, milliseid piirkondi ja valdkondi ning millises mahus arendatakse. Edaspidi saab täiendatud veel investeeringute osa, kus saab hakata nägema planeeritavaid ja tehtavaid investeeringud objektide lõikes.

„Kuigi vallavalitsus jagab järjepidevalt infot investeeringute ja arengute kohta, annab interaktiivne eelarve võimaluse end jooksvalt kursis hoida ning aitab lihtsustada eelarvest arusaamist, mis omakorda võimaldab elanikel eelarve ja arengukava teemadel paremini kaasa rääkida," lisas vallavanem Mikk Järv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles