Eestlased alistasid naabrite eakaaslased

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti noored käsipallurid pidasid EM-turniiri eel mitu sõprusmängu Lätiga.
Eesti noored käsipallurid pidasid EM-turniiri eel mitu sõprusmängu Lätiga. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti U18 vanuseklassi käsipallikoondis osaleb Rumeenias täna algaval Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiril. Samal ajal leiab turniir aset ka Iisraelis ja Lätis.

Rumeenias on koondised omakorda jagatud kahte alagruppi, Eesti mängib samas alagrupis Austria, Slovakkia ja Ukrainaga.

Põlvamaalasest peatreeneri Kalmer Mustingu sõnul on väga oluline, et noored esimeses kohtumises pinge all ei murduks, see võib mõjutada oluliselt järgmisi mänge.

Põhikoosseisu välja ei kujunenud

«Meil on mängijaid, kes hästi skoorivad ja loodan, et nad teevad seda mitmes mängus. Samas on mure, et pole välja kujunenud kindlat põhikoosseisu,» analüüsis Musting olukorda koondises.

Tagantjärele tarkusena tõdes ta ärasõidu eel, et oleks võinud kontrollmängud varem mängida ning jätta paar päeva koostöö lihvimiseks ning kontrollmängudest esile tulnud kitsaskohtade parandamiseks. «Samas on Rumeenias enne turniiri algust ees veel kaks treeningut.»

Viimastes sõprusmängudes Riias alistasid eestlased Läti koondise 27 : 24 ja Leedu eakaaslased 32 : 22.

Kaspar Lees, treener

«Mõneti üllatuslikult tekkisid rünnakul uued liidrid, kes võtsid mängu enda peale, samas mõni varasem liider kustus.»

Mängus Läti vastu oli Eesti koondislastest resultatiivseim Hendrik Koks Viljandi HCst kuue väravaga. Järgnes Põlva käsipalliklubi mängija Karl Markus Kannel viie tabamusega. Samuti Põlva klubisse kuuluv Randel Matthias Lepp viskas ühe värava.

«Mõneti üllatuslikult tekkisid rünnakul uued liidrid, kes võtsid mängu enda peale, samas mõni varasem liider kustus. Võtsime võidu puhtalt jõu ja tahtmise pealt, paraku mänguilu selles kohtumises ei olnud,» võttis kohtumise kokku treener Kaspar Lees.

Mängus Leedu koondise vastu oli eestlastest resultatiivseim Randel Matthias Lepp kuue tabamusega. Karl Markus Kannel viskas kaks väravat.

Üllatav kaitsetaktika

Kalmer Musting tõdes pärast matši, et kontrollmängud on olnud väga erinevad: «Ka täna oli taas kord teistmoodi mäng, sest leedukad mängisid väga aktiivset kaitset, isegi kuni keskjooneni välja, mis oli teistmoodi kui lätlastega. Kuigi vastane üllatas meid aktiivse kaitsega, saime poolajaks siiski edumaa, mida suurendasime teisel poolajal nii kümne väravani. Enamik mängijaid sai ka värava kirja.»

Võrreldes Riias peetud kaht kohtumist, tuli Mustingul tõdeda mängupäevade erinevust. «Lätlastega oli raskem mängida, sest oli reisipäev. Ärkasime vara ning puhata saime vähe, kuigi mõni mängija kasutas pikka bussisõitu Riiga magamiseks. Samas olid meie vastased Leedust täna samas olukorras, neil oli reisipäev ja meie saime võtta aega enne mängu rahulikult ja ka puhata.»

Kokku sõitis Rumeeniasse kolm Põlva käsipalliklubi mängijat: Karl Markus Kannel, Andero Viljus ja Joonas Vassiljev. lepm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles