Palav ilm tuleb nädala lõpus tagasi

BNS
Copy
Suvi, palav ilm, suplemine, jahutamine jões


Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Suvi, palav ilm, suplemine, jahutamine jões Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

Ilmateenistuse prognoosi järgi on nädala teises pooles oodata väga kuuma ilma, kui õhutemperatuuri maksimumid kerkivad 29 kraadi juurde.

Kolmapäeva öösel on selge ilm, aga kohati tekib udu. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on 5-10, rannikul kuni 17 kraadi. Päeval on pilvi vähe ja ilm on sajuta. Puhub läänekaare tuul 2-7, rannikul puhanguti 11 m/s. Sooja on 19-24 kraadi.

Neljapäeva öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 2-7, rannikul kuni 10 m/s. Sooja on 7-12, rannikul kuni 17 kraadi. Päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul puhanguti 13 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Sooja on 22-25, tuulele avatud rannikul kuni 20 kraadi.

Reede öösel on selge ja kuiv ilm. Puhub edela- ja lõunatuul 2-7 m/s. Sooja on 9-14, rannikul kuni 18 kraadi. Päeval on päikesepaisteline ilm. Puhub lõunakaare, rannikul briisituul 2-7 m/s. Sooja on 22-28 kraadi.

Nädalavahetus on nõrgeneva kõrgrõhuvööndi all sajuta ja rahulik. Ilm on südasuviselt palav, päevased maksimumid tõusevad 25-29 kraadi juurde, öised miinimumid võivad 10 kraadi lähedale langeda.

Järgmise nädala esmaspäeval kõrgrõhuala mõju väheneb ja lõunakaarest lisanduva niiskuse korral on hoovihma ja äikest oodata. Südasuvine palavus jääb tõenäoliselt veel püsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles