Turniir Rumeenias algas käsipalluritele võidukalt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti koondis pärast mängu Slovakkia vastu
Eesti koondis pärast mängu Slovakkia vastu Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti U18 käsipallikoondis alistas esmaspäeval Euroopa meistrivõistlustel tasavägises kohtumises Slovakkia koondise, eile aga jäädi alla Austriale.

Kuigi Slovakkia vastu peetud mängus viskas avavärava Hendrik Koks, olid kümnendaks mänguminutiks Eesti koondislased jäänud tagaajaja rolli 4 : 7. Juba kontrollmängudes esile tulnud võitlusvaim sellest ei murdunud ning 23. mänguminutil tõi Põlva käsipalliklubi mängija Randel Matthias Lepa edukalt realiseeritud seitsme meetri karistusvise tabloole viigiseisu 10 : 10. Poolajale mindi seisus 12 : 12.

Teine poolaeg algas tasavägiselt. Noored koondislased võitlesid hästi ning Karl Kõveriku väravast mindi ka juhtima 22 : 21. Edu enam käest ei antud ning esimene võit saadi kirja skooriga 28 : 26.

Kiire kosumine

«Algul olime hädas kaitses, kuid kosusime. Rünnakul olid meil liidrid Hendrik Koks ja Karl Kõverik. Väga hästi toimetasid noored meeskondlikult, tegevus oli hingestatud. Tahtmine mängida ja võita oli kõva,» tundis rõõmu peatreener Kalmer Musting.

Kohtumise parimaks valiti Hendrik Koks, kes viskas suisa 11 väravat. Põlva klubi mängijatest sai Karl Markus Kannel kirja kaks, Randel Matthias Lepp ühe värava.

Eesti ja Austria koondise kohtumine algas eestlastele vaevaliselt. Kuigi võideldi, oldi hädas vastase kaitsega ning jäädi tagaajaja rolli.

Valus kaotus tabas Eesti koondist, kui kaheksandal minutil sai kaitses aktiivselt panustanud Karl Kramm karistusena punase kaardi. Kuigi noored võitlesid, tuli poolajale minna kaotusseisus 11 : 17.

Kalmer Musting, Eesti koondise peatreener

«Jäime Austria koondisele alla ilmselt kõikide asjadega.»

Teine poolaeg sarnanes esimesele. Kuigi eestlased proovisid vastasest jagu saada, siis isegi kui Austria kaitsest õnnestus läbi saada, valmistas raskusi nende väravavaht. Oli küll hetki, kus meie koondislased said kui uue hingamise ning 45. minuti kaotusseis 19 : 26 suudeti vähendada kolme väravani. Siis aga vigastasid nii Põlva klubi noormees Joonas Vassiljev kui Ilja Kosmirak hüppeliigest. Võidupunktid läksid Austriale tulemusega 26 : 32.

«Jäime Austria koondisele alla ilmselt kõikide asjadega. Austria oli mänguks hästi valmistunud. Kuigi teisel poolajal olid meil võimalused mängu enda kasuks pöörata, siis otsustavatel hetkedel me eksisime,» võttis kaotuse kokku Kalmer Musting.

«Krammile määratud punane kaart halvas meie mängu. Kramm on kaitses oluline mängija ning ka võistkonna liider, kes motiveerib meeskonda. Kui Hendrik Koks oli eile üleplatsimees, siis täna kahjuks sellist minekut ei olnud. Ka olid kohtumises Austria vastu meie mõlemad väravavahid tagasihoidlikud,» analüüsis Musting.

Edasise kohta sõnas peatreener: «Meie alagrupp on väga võrdne, kui kõik koondised on omavahel ära mänginud, siis on näha, mis üldse edasi saab.»

Eesti ja Austria kohtumise parimaks Eesti koondise mängijaks valiti Karl Kõverik, kes viskas kuus väravat. Põlva klubi mängijatest sai Joonas Vassiljev kirja kolm, Randel Matthias Lepp kaks väravat, Karl Markus Kannel ühe. Veel tegi Põlva poistest mõlemas mängus kaasa Andero Viljus.

Homme ootab eestlasi kohtumine Ukraina koondisega.

Mängus pääs järgmisele suurturniirile

Rumeenias ei võistle kaheksa võistkonda mitte ainult turniiri võidu nimel, vaid ka koha nimel M19 maailma meistrivõistlustel 2023.

U18 koondised on Euroopa meistrivõistlusteks jagatud kolme turniiri vahel, mis leiavad korraga aset Iisraelis, Lätis ja Rumeenias. Rumeenias on seejuures koondised omakorda jagatud kahte alagruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles