Rikka Ivvani pillilaager tähistab 20. sünnipäeva

BNS
Copy
Rikka Ivvani pillilaager tähistab juubelit.
Rikka Ivvani pillilaager tähistab juubelit. Foto: Erakogu

Rikka Ivvani pillilaager tähistab 11. augustil suure peoga oma 20. sünnipäeva.

Kahekümnel järjestikusel suvel on Rikka Ivvani talu pererahvas võõrustanud enda kodutalus rahvapillimänguhuvilisi lapsi ja noori. Kui esimestel laagriaastatel alles otsiti oma nägu ja laagrisse said tulla ka täiskasvanud, siis üsna pea suunati laager just lastele ja noortele, kes pillimängutee alguses.

Seetõttu kutsub peakorraldaja Rikka Ivvani talu perenaine Sigre seda huvitekitamise laagriks – laagisse võivad tulla ka pillimängus alles esimesi samme tegevad huvilised. Õpetajateks on läbi aastate olnud tuntud rahvamuusikud. Kõige pikema staažiga on Siim Sarv, Kadri Lepasson, Ott Kaasik ja Milja Udras.

Algusest peale on tähtsal kohal olnud ka maaelu tutvustamine, sest laager toimub nüüdseks juba 146-aastases traditsioonilises seto kindlustalus, mille peremees Ain Raal on suuresti oma kätega korda teinud. Keskkond ja asjaolu, et laager toimub kellegi kodus, on loonud laagri erilise õhkkonna. Nii on laagrilised saanud aasta aastalt kaasa elada ühe vana seto talu renoveerimisele.

Lisaks märksõnadele pillimäng, kodusus ja vabadus on laagrilised läbi aegade nimetanud õhtust piparmünditeed ja šokolaadikreemisaiu, multikaõpituba ja maastikumängu. Traditsiooniks on saanud ka õhtused Terje Lillmaa või Merca setokeelsed jutused.

2005. aastal sai alguse tava lõpetada laager lõppkontserdiga. Samuti seob laagrit pikk koostöö Ostrova festivaliga, kus on juba traditsiooniks saanud, et teise festivalipäeva avavad pillilaagri lapsed ja noored. Pillilaagri 20. sünnipäevaks sai kokku kutsutud vilistlased ning loodud Rikka Ivvani Orkester ehk R.I.O.

20. laager toimus 26.-30. juunil, aga sünnipäevapidu on veel pidamata. Selle tähtsa päeva tähistamiseks kutsutakse 11. augustil kell 18 külla kõiki endisi ja praegusi laagrilisi, õpetajaid, vilistlasi, toetajaid ja kõik toredaid inimesi.

Pidu algab kell 19, taluväravad avatakse tund aega varem ja tantsuks mängib ansambel Untsakad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles