Vene kopter rikkus Koidula lähistel Eesti õhupiiri

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koidula piiripunkti kaudu pääseb Petserisse.
Koidula piiripunkti kaudu pääseb Petserisse. Foto: Arved Breidaks

9. augusti õhtul sisenes Kagu-Eestis Koidula piirkonnas ilma loata Venemaa Föderatsiooni õhuruumist Eesti õhuruumi helikopter MI-8. Kopter viibis Eesti õhuruumis ligi ühe minuti.

Helikopteril ei olnud lennuplaani, transponder oli välja lülitatud. Samuti puudus kopteril kahepoolne raadioside Eesti lennuliiklusteenindusega, teatas kaitseväe peastaap.

Välisministeerium kutsus täna välja Venemaa suursaadiku Eestis ja andis üle noodi. See oli tänavu kolmas Eesti õhupiiri rikkumine. Mullu rikkusid Vene Föderatsiooni lennukid Eesti õhupiiri viiel korral.

Välisministeerium kutsus kolmapäeval välja Venemaa suursaadiku Eestis ja andis üle noodi Eesti õhupiiri rikkumise kohta. Eesti seisukohast on tegemist väga tõsise ja kahetsusväärse juhtumiga, mis ei ole kuidagi vastuvõetav.

Kohtumisel avaldas välisministeerium taas tugevat hukkamõistu Venemaa jätkuvale agressioonile Ukrainas. «Samuti rõhutasime, et Venemaa peab austama riikide suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse põhimõtteid ning rahvusvahelist õigust,» teatas välisministeerium BNSile.

See oli tänavu kolmas Eesti õhupiiri rikkumine. Mullu rikkusid Vene Föderatsiooni lennukid Eesti õhupiiri viiel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles