Kohvikutepäeval võib ka õhus liuelda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Sellelgi aastal on kodukohvik avatud ka Ridali lennuväljal.
Sellelgi aastal on kodukohvik avatud ka Ridali lennuväljal. Foto: arhiiv

Põlva vald täitub nädalavahetusel taas kodukohvikutega. Kokku võib kahel päeval külastada 19 kohta, kus pakutakse head ja ehk koguni veel paremat.

Lisaks magusatele ja soolastele hõrgutistele pakutakse söögi- ja joogipaikades meelelahutust: näiteks saab tantsida bändide saatel või omandada uusi oskusi töötubades.

Mõnes külas mitu kohvikut

Seejuures on Põlva linnas avatud vaid kolm kohvikut. Küll võib neid leida tervest hulgast küladest üle kogu valla. Nii on üks kodukohvik avatud Mammastes, Himmastes, Rosmal, Ridalis, Mustajõel, Kauksis, Rasinal, Vastse-Kuustes, Valgemetsas ja Karilatsil, Partsi ja Andre külas. Tännassilma ja Aarna külas on aga laupäeval avatud koguni kaks kodukohvikut.

Kuigi kodukohvikute päevad saavad Põlvas sedapuhku teoks juba viiendat korda, on seegi kord uusi liitujaid.

Kodukohvikute päeva korraldab sellelgi aastal MTÜ Loomiseks Loodud. Selle esindaja Monica Sasi leidis, et 19 kohvikut on igati soliidne arv. «Viimane kodukohvik, Saarjärve Järvekohvik, lisandusalles äsja,» rääkis ta kolmapäeval. Tõsi, mullu oli osalejaid lausa 28.

Ka teeb Sasile heameelt, et kuigi kodukohvikute päevad saavad Põlvas sedapuhku teoks juba viiendat korda, on seegi kord uusi liitujaid.

Pannkook ja purilennuk

Ühe kõige omapärasema osalejana tõi Sasi välja Valgemetsa külas asuva Kunstilokaali. «Ja muidugi on täiesti eriline Suurkülas Ridali lennuväljal asuv angaar-kohvik Parema Meelega Lendaksin. Nagu nimigi ütleb, saab seal pärast kohvi joomist ning pannkoogi söömist teha ka väikese tiiru purilennukiga õhus. Või siis vastupidi: kuidas keegi paremaks peab.»

Laupäeval on avatud 16 kodukohvikut, pühapäeval kaheksa. Seejuures on kuus kohvikut avatud mõlemal päeval.

Kohvikutepäeva kaardi saab endale soetada Põlva Maksimarketi ja Põlva Edu Konsumi lillepoest, samuti kõigist osalevatest kohvikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles