GALERII Mustjõe kalapäev meelitas kohale üle saja kalapüügihuvilise

LEPM
Copy

Pühapäeval toimus Harglas taas kogupere sündmus «Mustjõe kalapäev 21/22», mis oma üheksandal toimumiskorral tõi kalapüüki ja kuuma augustikuist suvepäeva nautima üle 100 kalapüügihuvilise.

Sellel aastal ootas kalapäevalisi esmalt õpituba teemal „Ahven”. Õpitoas olid fookuses ahvenapüük erinevate rakendustega ning kuidas „triibikut” püüda ja peibutada Mustjõest. Oma kogemusi jagas huvilistele harrastuskalapüüdja Kristjan Pikk.

Päeva mahukama osa sisustas kalapüügivõistlus Mustjõel. Lubatud püügivahendiks oli kas liht- või käsiõng, meeskonnavõistluses ka feederpüük. Kokku ootas võistlejaid kuus erinevat püügiülesannet:

Kuni 12-aastaste arvestuses oli ülesandeks tabada 38-grammine kala. Võitis Mikk Rattasepp täpselt 38-grammise kalaga (ahven). Auhinnaks oli lihtkäsiõng, kalapüügi varustus, maiustused ning kalapäeva medal.

Kuni 26-aastaste arvestus oli ülesandeks tabada 18-sentimeetrine särg. See auhind loositi välja kõigi nende vahel, kes antud ülesande täitsid. Iga lisasentimeeter üle 18-ne andis loosikasti lisahääle. Võitis Kaspar Kender 275-grammise ja 27,1 sentimeetrit pika särjega. Auhinnaks 200 euro väärtuses Lõunakeskuse kinkekaart, kalapüügivarustus ning kalapäeva medal.

Naiste arvestus tuli tabada 19-sentimeetrine kala. Võitis Aigi Tamm täpselt 19-sentimeetrise kalaga (teib). Auhinnaks 100 euro väärtuses Lõunakeskuse kinkekaart, kinkekarp Sandrelle Beauty´lt ning kalapäeva medal;

Üldarvestus oli eesmärgiks tabada raskeim teib. võitis taas Mikk Rattasepp, kelle poolt tabatud raskeim teib kaalus 102 grammi. Auhinnaks 50 euro väärtuses kalastustarvete kinkekaart, kingitus Vemekilt ning kalapäeva medal.

Boonusülesandeks oli tabada raskeim ahven. võitis Oskar Koop, kelle poolt tabatud raskeim ahven kaalus 213 grammi. Auhinnaks seljakott, mis oli täis erinevaid kalastustarbeid ning kalapäeva medal.

Meeskonnavõistluse võistkonnas võis olla 3-5 liiget. Toimus punktimäng. Iga püütud kala andis ühe punkti ning kogu saagi kaalust iga kümne grammi eest sai veel ühe punkti. Arvesse ei läinud haug, viidikas ja rünt. Saadud skoor jagati meeskonnaliikmete arvuga.

I koht meeskond Särg OÜ tulemusega 62,1 punkti. Tabati 25 kala kogukaaluga 2,234 kilogrammi. Meeskonnas: Jaan Grents, Ivo Venig, Hanno Veldemann, Janno Tattar.

II koht meeskond Tõrud tulemusega 44,4 punkti. Tabati 32 kala kogukaaluga 1,456 kilogrammi. Meeskonnas: Aime Tamm, Aigi Tamm, Ülla Tamm ja Ülo Tamm.

III koht meeskond Orbikud tulemusega 40,07 punkti. Tabati 29 kala kogukaaluga 1,313 kilogrammi. Meeskonnas: Sigmar Hekki, Ragnar Hekki, Andres Rattasepp ja Kaspar Onkel.

Auhinnaks olid igale liikmele kinkekott, milles leidus tooteid Estoverilt, Vemekilt ja Roilt ning kalapäeva medal.

Püügivõistluse eripäraks on suunitlus noortele ning perekondadele ja sõpruskondadele. Seda tehakse just läbi erinevate ülesannete. Reeglina kalapüügivõistlustel tuleb võitjaks see, kes püüab kõige rohkem kala või kelle saak on kõige suurem, siis Mustjõe kalapäeva püügiülesanded annavad ka võimaluse võita neil peaauhinda, kelle saak on tagasihoidlikum.

Samuti on kalapäeva korraldajatele väga oluline laste ja noorte kaasatus ning eraldi tänati tänumeenega kõiki noori kuni 12-aastaseid (k.a) kalastajaid, keda sel aastal oli 40.

Pärast pikka ja tõsist kalapüüki ootas kõik osalejaid Hargla Maakultuurimaja hoovis kuum, kosutav ja imemaitsev kalasupp, mille olid valmis teinud Jandra ja Kairi.

Kokku osales Mustjõe kalapäeval 112 huvilist, kellest püügivõistlusest võttis osa 97. Püüdjatest kuni 12-aastaseid oli 31; kuni 26-aastaseid 45, naispüüdjaid 37. Noorim osaleja oli 1 kuune ja vanim 72-aastane.

Kokku tabasid õngitsejad pea 10 kilogrammi kala. Kinni püüti 11 erinevat liiki: särg, roosärg, viidikas, tippviidikas, säinas, turb, ahven, rünt, latikas, nurg ja teib. Suurimateks kaladeks olid 377-grammine latikas ja 275-grammine särg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles