Põlvamaal liigub koroonaviirusega nakatumine tõusujoones

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hanna Sepp
Hanna Sepp Foto: Herman-Erik Isop

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajas Eestis haiglaravi 136 koroonapatsienti. Eelnenud nädala jooksul avati haiglates 129 uut COVID-19 haigusjuhtumit.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul lisandus eelmisel nädalal 4157 haigusjuhtu, millest 1933 olid laboratoorselt kinnitatud ja 2224 kliiniliselt diagnoositud.

«Eelneva nädalaga võrreldes vähenes koroonaviirusega nakatumise juhtude hulk 10,7 protsenti, seejuures laboratoorselt kinnitatud juhtude arv 13,7 protsendi ning kliiniliselt diagnoositud juhtude arv 7,9 protsendi võrra. Uue nädalaga võib oodata veidi alla 2000 laboratoorselt kinnitatud juhu,» selgitas Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja on praegu 0,94. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv on langenud 9,1 pealt 8,3 peale. Esmaspäevahommikuse seisuga viibis haiglas 136 inimest, neist intensiivravil seitse, kes kõik olid juhitaval hingamisel. Nädala jooksul suri koroona tõttu kaheksa inimest, kelle keskmine vanus oli 81,4 aastat. Tõenäoliselt püsib sel nädalal hospitaliseeritute arv 130 juures.

Nädala jooksul manustati 6000 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 439. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 474 185 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,5 protsenti.

Viimase 14 päeva haigestumus oli langustrendis kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Viru-, Põlva- ja Viljandimaa. Suurem langus oli Valga-, Lääne- ja Järvamaal. Haigestumus ei muutunud Jõgeva-, Tartu- ja Võrumaal.

Eelmise nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees 48 protsendi ulatuses punasel ehk kõrgeimal ohutasemel. Võrreldes varasema nädalaga on viirushulga tõus olnud märgatav üle Eesti. Proovivõtukohtadest tuvastati enim viirusosakesi reovees Ahtmes. Kõrgem tase oli ka teistes Ida-Viru maakonna proovipunktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles