Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võidukad Eesti indiaca-mehed
Võidukad Eesti indiaca-mehed Foto: Eesti Indiaca Liit

Põlvalasi tabas medalisadu

Luksemburgis said augusti alguses teoks maailmameistrivõistlused indiaca’s, kus Eesti koondise koosseisus võitlesid medalite eest ka Põlva Indiaca klubi liikmed. Ja tegid seda südamest!

Eestisse toodi kaks kuldmedalit – meeste klassis ja naiste seenioride klassis –, lisaks üks hõbe segaklassis ning kaks pronksi: üks naiste klassis ja teine seeniorite segaklassis.

Põlva klubist tulid maailmameistriteks Timo Varik, Mikko Jušin, Janika Usin, Keit Kuklase ja Anari Lannajärv. LEPM

Staadioni inventar kipub jalutama minema

Paljusid ehmatab Põlva staadioni piirav aed, mistõttu arvatakse, et staadion on linnaelanikule suletud. SA Põlva Sport rõhutab, et tegelikult on jalgvärav sportimishuvilistele ööpäev läbi avatud. Küll aga juhtub viimasel ajal üha enam seda, et mõni staadioni külastaja ei oska häid sportimisvõimalusi hinnata.

Kui mõni aeg tagasi läksid kettagolfikorvist jalutama kolm kõigile kasutamiseks mõeldud ketast ning varem on välja lülitatud robotmuruniidukeid, siis hiljuti käidi halvasti ümber staadioni kaugushüppekastidega. Ühel pärastlõunal olid mõlema kasti katted üsna segamini ning staadioni haldajate kogemus on näidanud, et keskmine tuuleiil katteid liigutada ei jaksa. Kui päeval said katted ilusti tagasi seatud, siis õhtul poole kümne paiku olid katted taas paigast.

SA Põlva Sport esindajate sõnul on väga tore, et Põlva inimesed leiavad üha enam tee staadionile, kuid veelgi toredam oleks, kui inventar pärast kasutamist esialgsesse seisukorda tagasi seataks.

Staadioni haldajad loodavad, et Põlvas osatakse pakutud võimalusi hinnata ja nii saaks staadioni ka edaspidi iga päev kõigile spordihuvilistele avatuna hoida. LEPM

Maanteemuuseum tähistab helkuri sünnipäeva konkursiga

Sel aastal tähistame elupäästva helkuri 30. sünnipäeva ja seoses sellega kuulutas maanteemuuseum välja loomekonkursi «Helkur – liikleja parim sõber», kus saavad osaleda nii pered kui ka koolid.

Muuseumisse tuleb saata oma ehedad ja ägedad ideed helkurikampaania läbiviimiseks. Selleks tuleb joonistada või kujundada arvutis plakat, valmistada videoklipp, kirjutada luuletus või pühendada helkurile laul.

Oma tööle tuleb lisada autori nimi ning kontaktandmed ja toimetada töö kas posti või e-posti teel muuseumisse hiljemalt 30. septembriks. Samuti võib selle ise kohale tuua või jagada muuseumiga Google Drive’is.

Konkursi peaauhind on 100 eurot, lisaks veel kinkepiletid muuseumilt ja koostööpartneritelt.

Võitjad kuulutatakse välja 6. oktoobril laste liikluskonverentsil. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles