Taisto peatab bussiühenduse Valga ja Tallinna vahel

Gretel Juhansoo
, suvereporter
Copy
Taisto buss. Foto on illustreeriv.
Taisto buss. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

​Ettevõte Taisto Express OÜ esitas juuli lõpus transpordiametile taotluse Tallinna ja Valga vahel sõitvate kaugbussiliinide liinilubade ennetähtaegseks tühistamiseks. Marsruudil Tallinn–Paide–Viljandi–Valga ja vastupidi sõitvate liinide 177 ja 178 teenindamine lõppeb esmaspäeval, 22. augustil.

Lõuna-Eesti Postimehele ettevõte kommentaare ei jaganud. Oma kodulehel on nad aga välja toonud järgneva info: ««Liinide sulgemisel sellist ühte suurt põhjust ei ole,» ütleb Taisto Liinide juhataja Taisto-Taimo Kängsepp. «Liinivedu on viimasest kahest koroonatalvest räsitud ja on näha, et kolmas talv parem ei tule. Bussinduses loevad tegevusmahud ja kunagiste mahtude taastumisele ei saa panustada. Vahepeal on maailm ja inimeste harjumused muutunud,» jätkas Kängsepp. «Diislikütuse hind on vähemalt kaks korda kallim kui kaks suve tagasi. Eeloleval talvel läheb inimestel suur hulk oma sissetulekust sellele, et saada kõhud täis ja hoida tuba soe, seega ei saa me prognoosida bussireisijate arvude kasvamist.»

«Kolmanda asjaoluna tuleb ära mainida, et kuigi ühistransport osana turismisektorist on koroonalainetest kõige rohkem pihta saanud majandussektor, siis valdkonda reguleerivat ühistranspordiseadust ei ole peetud vajalikuks viimase kahe ja poole aasta jooksul praegustele muutuvatele oludele vastavaks kohandada,» põhjendas Kängsepp kaugliinide sulgemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles