Leokite perre tuli kaks Eesti meistritiitlit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Travis Leok võitis esimese Eesti meistritiitli.
Travis Leok võitis esimese Eesti meistritiitli. Foto: Igor Tšeskidov/EMF

Pärnumaal Tihemetsas selgusid tänavused Castrol motokrossi Eesti meistrid. Edu saatis Võrumaal tegutseva Sõmerpalu motoklubi esindajaid.

MX Open klassis tuli viimasele etapile liidrina Gert Krestinov, kellel oli Sõmerpalu klubi mehe Karel Kutsari ees üheksapunktiline edumaa. Ajasõidus näitas parimat ringiaega samuti Sõmerpalu klubi esindav vanameister Tanel Leok, järgnesid Krestinov ja Kutsar.

Saatuslik hüpe

Avasõitu asus juhtima aga Hardi Roosiorg. Tema selja taga võtsid koha sisse Kutsar ja Erki Kahro. Kahjuks lõppes aga Kutsari sõit kolmandal ringil: ta kukkus hüppel ning vajas arstiabi. Sellega oli ka tiitlilootus kadunud. Roosiorg võttis kindla võidu, Leok lõpetas sõidu teisena ja Krestinov kolmandana.

Teises sõidus tegi parima stardi Kahro, järgnesid Roosiorg ja Leok. Starti tuli ka Kutsar, kellele vahepeal oli tehtud 12 õmblust. Kutsaril oli vaja läbida vaid üks ring, et tulemus kirja saada ja endale hooaja kokkuvõttes kolmas koht kindlustada. Mees sõitiski valu kiuste ringi ära. Leok teenis sõiduvõidu, Roosiorg tuli teiseks ja Kahro kolmandaks. Krestinov tuli finišisse kuuendana ja sellest piisas, et Eesti meistritiitel kindlustada.

Viimase etapi võitis kokkuvõttes Leok, teise koha sai Roosiorg ja kolmanda Kahro. Sarja kokkuvõttes tuli meistriks sedapuhku neljanda koha saanud Gert Krestinov. Teine oli Kahro ja kolmas Kutsar.

Põnev seis viimase etapi eel

MX2 klassis hoidis etapi eel liidrikohta soomlane Sampo Rainio, vaid punktiga kaotas Kaarel Tilk Sõmerpalu klubist. Kolmandat kohta hoidis lätlane Toms Macuks. Esimeses võistlussõidus tegi parima stardi Tilk, kuid kohe avaringil ta kukkus. Sõidu liidriks asus Rainio. Samal ajal tuli rajalt maha Macuks, kelle tsikkel tõrkus. Viimasele ringile minnes oli Tilk siiski soomlasel juba tagarattas, kuid sõidu võitis Rainio. Tilk lõpetas teisena ja Rait Kaimer kolmandana.

Teise sõidu finišisse jõudis Tilk esimesena. Teisena lõpetas sõidu Macuks ja kolmandana Kairo Katkosilt.

Etapi kokkuvõttes oli parim Tilk, teise koha sai Rainio ja kolmanda Katkosilt. MX2 klassi Eesti meistriks krooniti Kaarel Tilk. Teiseks jäi Sampo Rainio ja kolmandaks Toms Macuks.

Rajal käisid ka MX 125 klassi sõitjad. Ülekaalukalt oli mõlemas sõidus parim lätlane Tomass Saicans. Avasõidu lõpetas teisena Romeo Pikand ja kolmandana Sebastian Leok Sõmerpalu klubist. Teises sõidus suutis Leok aga Pikandit edestada ja tänu sellele tuli ta teiseks ka etapi kokkuvõttes. Eesti meistriks tuli Saicans, teise koha sai sedapuhku viies olnud Tristan Uiga ja kolmanda koha Joosep Pärn.

Hooaja kokkuvõttes teenis 65cc klassis tiitlivõidu 194 punktiga Lucas Leok, teise koha sai 150 punktiga Enri Lustus ja kolmanda koha 130 punktiga Marten Raud.

85cc masinaklassis heitlesid tiitli eest Sõmerpalu klubi noormees Travis Leok, Tristen Mardo ja Jan-Marten Paju.

Avasõitu juhtis algusest lõpuni Leok. Neil Vander Vyfer Lõuna Aafrika Vabariigist lõpetas teisena ja Tristen Mardo kolmandana. Teises sõidus võttis Paju Leoki ees kindla esikoha. Kolmandana lõpetas taas Mardo.

Etapi kokkuvõttes tuli esimeseks 47 punktiga Leok, teise koha sai 41 punktiga Paju ja kolmanda 40 punktiga Mardo. Ühtlasi võitis Leok oma elu esimese Eesti meistritiitli. Teiseks tuli hooaja kokkuvõttes Paju ja kolmandaks Mardo.

65cc klassis läks viimasele etapile kindla liidrina Lucas Leok Sõmerpalu klubist. Esimese võistlussõidu võitis ta klubikaaslase Enri Lustuse (Sõmerpalu MK) ees ja sellest piisas, et taas meistritiitel kindlustada. Kolmandaks tuli avasõidus Gregor Lootus. Teises sõidus oli Leoki ülekaal taas mäekõrgune. Teiseks tuli Jekabs Hudolejs ja kolmandaks Aston Allas.

Etapi kokkuvõttes sai esikoha Leok, teiseks tuli Hodo­lejs ja kolmandaks Lustus. Hooaja kokkuvõttes teenis tiitli Leok, teise koha sai Lustus ja kolmanda Marten Raud.

Lucas Leok oli parim 65cc klassis.
Lucas Leok oli parim 65cc klassis. Foto: Sille Annuk

Üllatus veteranide klassis

Ka Veteranide masinaklassis läks viimasele etapile liidrina vastu Sõmerpalu klubi esindaja – Priit Palatu. Avasõidus teenis kindla esikoha Jaanus Koval, teisena lõpetas Palatu, kes sellega teenis ka Eesti meistritiitli veteranide 40+ klassis. Kolmas oli avasõidus Erki Tärno.

Ka teises sõidu võitis Koval, teiseks tuli Palatu ja kolmas koht kuulus 50+ klassi sõitjale Jari Nurminenile Soomest. 40+ klassi arvestuses oli sõidus kolmas ikkagi Tärno.

Etapi kokkuvõttes tuli veteranide 40+ klassis esimeseks Koval, teise koha sai Palatu ja kolmanda Tärno. Hooaja kokkuvõttes tuli esimeseks 179 punktiga Palatu, teise koha teenis Taaber ja kolmanda Erki Privoi. lepm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles