Info halb liikumine takistab abistajate tegevust (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaa hoolduskoordinaator Kristi Napast (vasakul) ja projektijuht Aile Org leiavad, et koordinaator võiks olla igas vallas, kuna maakond on ühele töötajale liiga suur piirkond.
Valgamaa hoolduskoordinaator Kristi Napast (vasakul) ja projektijuht Aile Org leiavad, et koordinaator võiks olla igas vallas, kuna maakond on ühele töötajale liiga suur piirkond. Foto: Tiit Loim

Mõnigi abivajaja võib Eestis hätta jääda, kuna sotsiaal- ja tervishoiusüsteemide vahel on keeruline orienteeruda. Selles tuge pakkuma asunud hoolduskoordinaatorite teel on jätkuvalt takistusi.

Eeskätt seoses omastehooldajatega on aastaid räägitud, et sotsiaalvaldkond ja tervishoid tuleks paremini kokku sobitada. Vastasel juhul on lähedase hooldajal oht abita jääda.

Selle mure lahendamiseks läkski 2018. aastal sotsiaalministeeriumi eestvedamisel käima hoolduskoordinaatorite katseprojekt. Mõnes piirkonnas on sellega jätkatud siiani. Paraku takistab koordinaatorite tööd mitu asjaolu. Näiteks on andmeregister ebapraktiline ja perearstidega on keeruline kontakti leida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles