Ukraina laste joonistused jõudsid näitusele

LEPM
Copy
Kulikovka laste joonistusvõistluse idee eestvõtja oli Räpina Loomemaja juht Leo Kütt.
Kulikovka laste joonistusvõistluse idee eestvõtja oli Räpina Loomemaja juht Leo Kütt. Foto: Arvo Meeks

Põlvamaa kultuuriasutustes saab septembri keskpaigani vaadata Ukraina Kulikivka omavalitsuse laste kunstinäitust «Lapsed rahu eest Ukrainas».

Põlva maakonnal on olnud sõprussidemed Ukraina Tsernigovi oblasti Kulikivka omavalitsusega juba 52 aastat. Olles kontaktis Kulikivka omavalitsuse juhtidega, organiseeris Räpina Loomemaja koostöös Kulikivka omavalitsusega sealsetele lastele joonistusvõistluse.

«Joonistusvõistluse mõte oli anda Kulikivka lastele tegevust sõja ajal ja samas ka teavitada Kulikivka inimesi, et oleme jätkuvalt sõbrad,» rääkis idee eestvõtja, Räpina Loomemaja juhi Leo Kütt.

Võistlusele laekus 100 tööd 82 autorilt vanuses 6-15 aastat. Ukraina poolt tegelesid kunstikonkursiga omavalitsuste juht Yulia Posternak ja haridusosakonna spetsialist Ira Guz.

Kohapealne žürii Kulikivkas valis välja oma lemmikud ja mais Kulikivkasse humanitaarabi viies andis Kütt noortele üle auhinnad ning tõi kaasa ka joonistused. Juunis tehti Põlvamaa kultuuriasutustele ettepanek valida pildipangast näitamiseks välja meelepärased tööd. Nii sai iga kultuuriasutus panna näituse kokku oma äranägemist järgi.

Kulikivka laste töid saab vaadata kuni 15.septembrini Põlvamaa raamatukogudes Tilsis, Räpinas, Verioras, Mehikoormas, Vastse- Kuustes, Maaritsas, rahvamajades Mehikoormas ja Leevis, Karilatsi Vabaõhumuuseumis, Räpina muuseumis, Räpina Haiglas ja Räpina loomemajas. Põlva Kultuurikeskuse salongis on näitus vaadatav alates 15. septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles