Lõuna-Eestis sai kaitsva süsti ligi 700 lemmiklooma

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lemmikloomade marutaudivastane vaktsineerimine on loomapidaja kohustus. Foto on illustratiivne.
Lemmikloomade marutaudivastane vaktsineerimine on loomapidaja kohustus. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Põlva-, Valga- ja Võrumaal läbi viidud kampaania käigus vaktsineeriti eelmisel nädalal 407 koera ja 277 kassi.

Augusti lõpu kampaania käigus vakstineeriti Põlvamaal 159 looma: 70 kassi ja 89 koera. Valgamaal sai kaitsva süsti 134 looma (56 kassi ja 78 koera) ja Võrumaal 391 looma (151 kassi ja 240 koera).

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) loomatervise ja -heaolu osakonna nõuniku Maarja Kristiani sõnul olid loomaomanikud väga teadlikud vaktsineerimise olulisusest.

«Kagu-Eesti vaktsineerimiste põhjal võib öelda, et paljud inimesed tulid oma lemmikuga kohale juba mitmendat korda ning väljendasid heameelt, et nende lemmikloom sai kaitsva süsti,» ütles Kristian.

Sel aastal on PTA algatusel üle Eesti kokku vaktsineeritud 1941 lemmikut koostöös omavalitsuste, volitatud ja kaasatud loomaarstide ning loomakliinikutega. «Amet tänab kõiki, kes on andnud panuse lemmikloomade marutaudivastaseks vaktsineerimiseks,“ lisas Maarja Kristian.

Marutaud ohustab nii lemmikloomi kui ka inimest ning haigustunnuste ilmnemisel lõpeb haigus looma või inimese surmaga. Lemmikloomade marutaudivastane vaktsineerimine on loomapidaja kohustus ja vajalik, et kaitsta lemmikloomi ja selle läbi ka inimest marutaudi nakatumise eest.

Inimesed nakatuvad valdavalt läbi vahetu kokkupuute lemmikloomadega, eelkõige koerahammustuse tulemusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles