Valga noormees maadles end sumos Eesti meistriks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Marcus Evert Uhtjärv poodiumi kõrgeimal astmel
Marcus Evert Uhtjärv poodiumi kõrgeimal astmel Foto: Evo Saar/Sk 1 Piir

Rakveres leidsid aset Eesti noorte meistrivõistlused sumos U12, U14 ja U16 vanuserühmale.

Nagu ütles Valgas tegutseva spordiklubi 1Piir treener Evo Saar, osales võistlustel nii Eesti sumo, maadluse kui ka judo paremik. Spordiklubi 1Piir noored maadlejad tulid koju tema hinnangul väga heade ja rõõmustavate tulemustega.

Eriti hästi läks piirilinna klubi esindajatel U16 vanuseklassis. Marcus Evert Uhtjärv võitis kuni 85-kilogrammiste võistlejate seas esikoha, absoluutkaalus oli ta teine. Eldar Golikov saavutas kuni 65 kg kaaluvate noormeeste seas teise koha. Robin Vares oli kaalukategoorias -75 kg seitsmes, absoluutkaalus viies. Seitsmenda koha sai ka Kelvin Reidla, seda kaalukategoorias -50 kg.

U14 vanuserühmas tulid Valga klubi esindajatest viiendaks Sander Visnapuu kaalukategoorias -50 kg ja Deniel Kond kuni 55 kg kaaluvate võistlejate seas. Mario Kutsar sai aga kategoorias -45 kg kaheksanda koha.

Medal tuli Valka ka U12 arvestuses, kus Deniel Kond võitis kaalukategoorias -55 kg pronksi. Absoluutkaalus oli Kond viies. Carl Lucas Kahr oli kaalukategoorias -40 kg viies ja Sander Visnapuu kategoorias -50 kg seitsmes.

Ühtlasi oli tegemist kvalifikatsioonivõistlusega Euroopa meistrivõistlustele pääsemiseks vanuseklassides U14 ja U16 (kadettidele), mis leiavad aset 8.–9. oktoobril Rakveres. Võistlustele pääsesid igast kaalust finalistid. Seega osalevad seal ka Valga noormehed Marcus Evert Uhtjärv ja Eldar Golikov.

Uhtjärv tunnistati ka kõigi osalejate seast võistluste parima tehnikaga maadlejaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles