COVID ⟩ Haigestumus väheneb, kuid reovees on viirust palju

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Covid-19 testimise suunaviit. Foto on illustreeriv.
Covid-19 testimise suunaviit. Foto on illustreeriv. Foto: Maarius Suviste

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajas haiglaravi 95 COVID-19 patsienti. Eelmisel nädalal avati haiglates 89 uut COVID-19 haigusjuhtumit. Reoveeseire näitab oranžil ohutasemel viiruselevikut umbkaudu 60% ulatuses.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul lisandus eelmisel nädalal 2863 haigusjuhtu, millest 1107 olid laboratoorselt kinnitatud ja 1756 kliiniliselt diagnoositud.

«Eelmise nädalaga võrreldes vähenes haigestumus 20,6% võrra, laboratoorselt kinnitatud juhtude arv vähenes 22,4% ning kliiniliselt diagnoositud juhtude arv 19,4% võrra. Uue nädalaga võib oodata veidi alla 1000 laboratoorselt kinnitatud juhu,» rääkis Sepp. Ta lisas, et nakatamiskordaja R on hetkel 0,81. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv on langenud 7,9 pealt 5,6 peale. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 95 inimest, neist intensiivravil neli. Nädala jooksul suri neli inimest vanuses 83-87. Tõenäoliselt püsib sel nädalal hospitaliseeritute arv 80 juures.

Eelmise nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees umbkaudu 60% ulatuses oranžil ohutasemel. Võrreldes varasema nädalaga on viiruse hulk reovees mõnevõrra langenud, kuid püsib jätkuvalt kõrgel tasemel üle Eesti. Enim viirusosakesi tuvastati Ida-Viru maakonna proovides Kiviõlis ning Ahtmes. Kõige vähem tuvastati viirusosakesi Jõgeval ning Põltsamaal.

Viimase seitsme päeva haigestumus oli langustrendis üheteistkümnes ja kasvutrendis neljas maakonnas. Suurem kasv oli Hiiumaal ja Ida-Virumaal. Suurem langus on Saare-, Järva- ja Raplamaal.

Nädala jooksul manustati 5608 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 318. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 476 514 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,6%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles