Karud püütakse pildile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mõmmik teel
Mõmmik teel Foto: Piret Eensoo

Tänavune aasta looma fotovõistlus «Karul kõned kavalad» saab teoks koostöös Läti loodusmuuseumiga. «Meil on hea meel, et Eestil ja Lätil on taas võimalus sõbralikuks naabritevaheliseks konkurentsiks,» märkis Läti loodusmuuseumi pressiesindaja Polina Šķiņķe.

Ta tõdes, et karud pole Lätis veel piisavalt tuntud, aga samas ka mitte täiesti tundmatud – neid elab riigis 60–70. «Nendega kohtumine on lätlastele endiselt midagi väga erilist. Loodame, et ühine fotovõistlus toob kaasa piisavalt pilte ja lugusid, mis avavad karu elu iseärasusi ning harivad inimest.»

Võistlus kestab 3. oktoobrini, konkursile on oodatud nii metsakuninga portreefotod kui pildid tema tegevusjälgedest. On ju karu puhul tegu ettevaatliku ja targa loomaga, kes mõistab inimesest eemale hoida. Ehkki kõneldakse karude kõrgest arvukusest Eestis – neid elab siin tuhatkond –, on mesikäpaga kohtunud ka Eestis väga vähesed inimesed. Mõni päntajalg küll inimesi eriti ei pelga ja neid võib-siin seal silmata, ent reeglina hoiduvad metsaotid inimesest eemale.

Parimad pildid pärjatakse auhindadega, mille hulgas on pääse Natouresti Alutaguse karuvarjesse ja maal karust Tartu harrastuskunstnike stuudiolt.

Konkursile on oodatud ka rajakaamerate pildid. Tööde näitused avatakse novembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles