Eesti maastikurattasarjas selgusid parimad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maastikurattur Mari-Liis Mõttus lõpetas etapi teisena.

 
Maastikurattur Mari-Liis Mõttus lõpetas etapi teisena.  Foto: Arvo Meeks

Eesti maastikurattasarjas selgusid parimad

Bosch Eesti maastikurattasarja üldvõitjad selgusid Kõrvemaal 25. Tallinna rattamaratonil. Gert Jõeäär ja Janelle Uibokand võtsid topeltvõidu.

25. Tallinna rattamaratoni finišijoone ületas esimesena Gert Jõeäär, kohe tema järel Josten Vaidem ja kolmandana Peeter Tarvis.

Naiste esikolmiku moodustasid Võrumaa juurtega Janelle Uibokand, Haanja rattaklubi esindaja Mari-Liis Mõttus ja Laura Lepasalu.

«Väga väsinud, aga hea tunne on. Sõitsime Mõttusega vähemalt 40 kilomeetrit koos, aga mingi hetk tuli ikka vahe sisse. Hooaja algus oli raske, kuid selle käigus juba mõistsin, et võin hooaja üldvõiduks vajalikud punktid täis saada,» lausus järjekordse hooaja üldvõidu pälvinud Uibokand.

Lisaks põhisõidule ja poolmaratonile leidsid aset ka lastesõidud. Kokku oli rattaüritust nautimas ligi tuhat osalejat.

Etapp tõmbas joone alla kogu Bosch Eesti maastikurattasarjale. Meeste arvestuses võitis sarja kokkuvõttes Gert Jõeäär ja naistest Janelle Uibokand, võistkondadest tuli esikohale Veloplus ja naiskondadest Spordipartner Racing Girls. Aktiivseim rattur oli Josten Vaidem.

Vaid neljal etapil kaasa teinud Mari-Liis Mõttus oli hooaja kokkuvõttes 21.

Tallinna rattamaratoni peakorraldaja Raivar Vaheri sõnul oli igati mõnus maratonipäev. «Oodata oli põnevat etappi – just tänane sõit otsustas, kes haarab endale sarja hooaja üldvõidu. Tingimused oli ideaalsed ning mul on hea meel, et saime lisaks tänase võistluse võitjatele ka sarja üldvõitjaid autasustada päikesepaistes just Kõrvemaal,» rõõmustas Vaher.

Ka Bosch Eesti maastikurattasarja peakorraldaja Enno Eilo oli rahul kogu tänavuse hooajaga. «Tänu kogu sarja etappide korraldusmeeskondadele olid kõik etapid suurepäraselt korraldatud. Oli suur rõõm näha, et sel aastal oli meil mullusest rohkem osalejaid ning saime pakkuda sõidurõõmu ja kaasaelamist nii ratturitele kui ka pealtvaatajatele,» lausus Eilo. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles