Alustavad koolijuhid üle Eesti asusid end koolitama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Alustavate koolijuhtide arenguprogrammi 8. lend
Alustavate koolijuhtide arenguprogrammi 8. lend Foto: Haridus- ja Noorteamet

Haridus- ja noorteameti alustavate koolijuhtide arenguprogrammi kaheksandas lennus alustas õppimist 18 koolijuhti. Uues lennus on ka rohkesti lõunaeestlasi.

Võrumaalt osalevad Saskia Sadrak-Tammes Haanja koolist ja Maie Oppar Võru Järve koolist, Valgamaalt Helen Puusalu Hargla koolist ning Põlvamaalt Jane Raud Ruusa põhikoolist.

Samuti kuulub uude lendu Haanja kooli endine juht Maike-Mai Aag, kes nüüd Harjumaal Kose vallas asuva Oru põhikooli eesotsas on. Veel leiab programmiga liitunute seast Tõrvast pärit Romet Pilleri, kes juhib Elva vallas olevat Rõngu keskkooli.

Programm on mõeldud üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste juhtidele, kes hiljuti esimest korda sellesse ametisse asunud. Pea aastane programm aitab leida mõttekaaslasi uude rolli sisseelamisel ja kasvatada ametipädevust.

Algajad koolijuhid saavad süvendada teadmisi juhirollist ning nüüdisaegsetest juhtimisteooriatest. Õpiteekond viib neid teistessegi Eesti koolidesse ja osalejatelt oodatakse õpitu rakendamist kogu programmi vältel. Aasta jooksul pakuvad tuge teised programmis osalejad, kogenud koolijuhist mentor ja professionaalsed koolitajad. Kaheksas lend lõpetab juunis 2023.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles