Võru kuulutas raamatukogu uuendamiseks välja uue hanke

LEPM
Copy
Võrumaa keskraamatukogu töötajad remonti ootava maja ees.
Võrumaa keskraamatukogu töötajad remonti ootava maja ees. Foto: Arvo Meeks

Võru linnavalitsus kuulutas välja hanke Võrumaa Keskraamatukogu hoone rekonstrueerimistööde teostaja leidmiseks. Hanke eeldatav kogumaksumus on 1 239 357,5 eurot.

Eesmärgiks on ehitustööde käigus teostada terviklikult Jüri 54 hoone energiatõhustamise tööd ning raamatukogu osas hoonesisesed rekonstrueerimistööd ja siseviimistlus, selgub hanke kirjeldusest.

Jüri 54 hoone on neljakorruseline. Hoone esimesel korrusel paiknevad ruumid üürnikele, laoruumid, garaaž ja erinevad tehnilised ruumid. Hoone teine ja kolmas korrus on kasutusel Võru keskraamatukoguna. Neljandal korrusel paiknevad tehnilised ruumid.

Peamisteks ehitustöödeks on hoone fassaadi ja katusekatte rekonstrueerimine, akende ja uste vahetamine, uue ventilatsioonisüsteemi ehitamine, küttesüsteemi rekonstrueerimine, päikesejaama rajamine katusele, hoone vee- ja kanalisatsiooni süsteemi rekonstrueerimine või ümberehitamine. Kuna soovitakse minna üle kaugküttele, ka hoone tugevvoolu, nõrkvoolu ja automaatika süsteemid ning seadmed ja sise- ning välisvalgustus.

Energiatõhususe tööd teostatakse avaliku sektori hoonete energiatõhususe ja taastuvenergia edendamiseks loodud meetme vahenditest ning hoonesisesed rekonstrueerimistööd on kavandatud kaasrahastada maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest.

Pakkumusi saab esitada 4. oktoobri lõunani. Hankelepingu kestus on üheksa kuud.

Võru linnavalitsuse 24. augusti istungil kuulutati eelmine hange protseduurilise vea tõttu kehtetuks. Võru linnavalitsuse 15. mai korralduse järgi oli toona planeeritud hanke eeldatav maksumus ligi 2 miljonit eurot ehk ligi 2,4 miljonit eurot käibemaksuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles