Eriolümpia kergejõustikuvõistlused toimuvad Võrus

LEPM
Copy
Võru spordikeskus.
Võru spordikeskus. Foto: Arvo Meeks

Võru Spordikeskuse staadionil toimuvad kolmapäeval ja neljapäeval eriolümpia kergejõustiku võistlused.

«Oleme Võrus varemgi kergejõustikuvõistlusi korraldanud, kahepäevased võistlused on siin aga esmakordselt. Soovime sportlastele pakkuda positiivset ja meeldejäävat võistluskogemust,» ütles võistluste peakorraldaja Siret Kruk.

Võistlused toovad kokku 145 sportlaset 28 asutusest, et võistelda 7 spordialal ja teatejooksudes. Lisaks pendelteatejooksule on esmakordselt kavas ka Väike-Rootsi teatejooks. Võistluste peakohtunik on tuntud kergejõustiku treener ja Võru Järve Kooli õpetaja Aive Pähn.

Üritusele on palutud igast Eriolümpia liikmesasutusest kuni 6-liikmeline esindus koos treeneriga. Esimesel päeval kell 13-16.30 peetakse eelvõistlused ja teisel päeval kell 10.00-13.30 võisteldakse oma tugevusgruppides, et välja selgitada parimad. Eriolümpia võistluste eripära ongi divisjonides ehk tugevusgruppides võistlemine. See annab hea võimaluse kõigil oma eduelamus saavutada. Võistlusi toetab Corny oma toodetega.

Eriolümpia - Special Olympics - on maailma suurim spordiorganisatsioon ja sotsiaalne liikumine intellektipuudega inimestele, mis on loodud 1968 Ameerikas. Organisatsiooni kuulub 5,4 miljonit sportlast 193 riigist.

Eriolümpia Eesti Ühenduse tegevuses osaleb Eestis aastaringselt ligi 2000 sportlast. Liikumise eesmärgiks on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust, pakkuda neile paremaid sportimisvõimalusi ning eneseteostust läbi spordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles