Andre Laine tantsijad võitsid MMi kuldmedali

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maailmameistreid ootas Võrus uhke vastuvõtt.
Maailmameistreid ootas Võrus uhke vastuvõtt. Foto: Ruth Mäesaar

Võru tantsukeskuse ja Põlva Meie Stuudio tantsijad võitsid nädalavahetusel Poolas tänavatantsu maailmameistrivõistlustel kuldmedali. Tantsijate kava autor ja juhendaja on Andre Laine.

IDO (International Dance Organization) tänavatantsu maailmameistrivõistlused leidsid aset 2.–4. septembrini Poolas Tomaszow Mazowiecki linnas. Võistlesid tantsijad 16 riigist, lisaks Euroopa riikidele ka Mongooliast, Türgist ja Lõuna-Aafrika Vabariigist.

«Olime Eestist ainukesed osalejad ja võistlesime kategoorias «General large productions, all age groups» (üldised suurlavastused, kõik vanuserühmad – toim) 40 tantsijaga,» selgitas Andre Laine. «Kaheksaminutilise lavastuse pealkiri oli «Elu farmis», mis jutustas elust maal. See oli meile selles kategoorias juba neljas maailmameistrivõistlus, varasemal kolmel aastal saavutasime hõbemedalid. Nüüd teenisime lõpuks Eestile esimest korda selles kategoorias maailmameistri tiitli ehk kuldmedali.»

Need, kes sedapuhku Eestit esindasid, olid MMil esimest korda. Võistluspaik oli Arena Lodowa hallis, mis pani noortel silmad särama ja neil oli võimalus vaadata tantsijaid üle maailma. «Pärast räägiti bussis, et kas te seda kava või seda tantsu nägite – kõik jättis tantsijatele kustumatu mulje. Meie tantsukooli eesmärk ongi võimalikult palju viia noori välisvõistlustele ja arendada nende silmaringi tantsumaastikul,» lisas Laine.

Andre Laine, treener

«Kaheksaminutilise lavastuse pealkiri oli «Elu farmis», mis jutustas elust maal.»

Reisikorralduse, kostüümide ning dekoratsioonide eest kandsid hoolt Airika Pruul, Eleriin Adason, Egle Laine, Erki Pruul ja Egle Pärnasalu ning prooviruumidega aitasid Tilsi põhikooli ja Võru Kreutzwaldi kool.

Nii Põlva Meie Stuudio kui Võru tantsukeskus kuuluvad Eesti tantsuorganisatsiooni EDO liikmete hulka ja on ühtlasi ka IDO liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles