Tartu rattamaraton stardib lainetena

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
24. Tartu rattamaratoni start
24. Tartu rattamaratoni start Foto: Adam Illingworth/Klubi Tartu Maraton

Kuna mass-stardi asendamine lainestartidega on saanud Tartu suusamaratonil ning rattarallil osalejatelt head tagasisidet, on see andnud korraldajatele tõuke katsetada mass-stardist loobumist ka eeloleval Tartu rattamaratonil.

Kõige pikemal ehk 89-kilomeetrisel distantsil on viieminutiliste vahedega neli starti. Kõige eest stardib eliitgrupp, mis on ainus, kuhu ei saa ise kohta valida. Sinna pääsevad eliidi ja U23 jalgratturi litsentsiga, samuti eelmisel aastal saja parima mehe või 20 parima naise seas lõpetanud ratturid. Ülejäänud saavad valida stardigrupi vastavalt eeldatavale lõpuajale. Poolpikal ehk 40-kilomeetrisel distantsil on viieminutiliste intervallidega kolm starti ja 21-kilomeetrisel distantsil kaks starti, samuti viieminutilise intervalliga. Stardigrupi valimine käib eeldatava lõpuaja järgi.

Kõikide osalejate aega hakatakse võtma vastava laine stardipaugust.

«Kogu meie tegevus on suunatud sellele, et osalemine suurtel rahvamaratonidel oleks võimalikult nauditav ja pakuks rõõmsat elevust ning häid emotsioone,» rääkis rattamaratoni peakorraldaja Indrek Kelk ja lisas, et selles mängib suurt rolli võimalikult ohutu ja pingevaba sõit ilma kukkumisohtu sattumata.

«Meie senine praktika on näidanud, et kui osalejad saavad ise valida stardikoridori, on neil emotsioon parem. Nii on neil võimalus minna rajale koos nendega, kellel samasugused võimed, soovi korral ka oma sõprade või lähedaste keskel. Sedaviisi naudivad nad ka üritust rohkem. Omade seltsis on rattasõit alati ohutum ja stressivabam, kuna osatakse üksteisega paremini arvestada,» nentis Kelk.

Hawaii Expressi 25. Tartu rattamaraton algab 17. septembril lastesõitudega Tartu Tähtvere spordipargis. Põhipäeval, 18. septembril stardivad 89 ja 40 kilomeetri sõitjad Otepäält Tehvandi staadionilt ning 21-kilomeetrise distantsi läbijad Palu teeninduspunktist. Kõik osalejad finišeeruvad Elvas.

Nagu viimastel aastatel traditsiooniks, saab sel aastal samuti võtta rattamaratonist osa virtuaalselt ajavahemikus 9.–25. september. Valikus on 89, 40 ja 21 kilomeetri pikkused distantsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles