Laagrid sillutavad Ukraina laste kooliteed

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Laagrid leiavad aset Võrumaal.
Laagrid leiavad aset Võrumaal. Foto: Eesti Punane Rist

Võrumaal Vastseliina lähedal leiab septembris ja oktoobris aset 20 laagrit, kus veedavad üheskoos aega Eesti ja Ukraina lapsed.

Laagrid aitavad 5.–8. klassis õppivatel põgenikel kohaneda ja sõbruneda uute klassikaaslastega. Igas laagris osaleb üks kooliklass.

«Loodame, et vabamas keskkonnas leiavad lapsed kergemini kontakti kui kiires koolirütmis. Suvistes laagrites, mis olid mõeldud vaid põgenikele, kurtsid paljud, et tunnevad end üksi ja igatsevad sõpru. Soovimegi nüüd suhtlust siinsete klassikaaslastega soodustada – nii edeneb paremini ka keeleõpe ja koolis läheb ladusamalt,» rääkis Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv.

«Laagrielu on nagu laagrielu ikka: matkame, teeme lõket, mängime, räägime juttu. Eriliseks teeb ettevõtmise see, et kohtume laste vanematega nii enne kui ka pärast. Eriti tähtis on kohtumine laagri järel, kus räägime, mida tegime ja täheldasime – kuidas klass omavahel läbi sai,» rääkis laagreid korraldava MTÜ KoosOn tegevjuht Palbo Vernik.

Varem korraldasid Eesti Punane Rist ja MTÜ KoosOn põgenikele laagreid, kus osales suve jooksul enam kui kakssada Ukraina last ja noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles