Talupidaja elektriarvest: 8500 eurot on palju (2)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Külmsoo talu peremehe Ole Mustingu sõnul on nad juba igalt poolt kokku hoidnud ning enam kusagilt säästa ei anna.
Külmsoo talu peremehe Ole Mustingu sõnul on nad juba igalt poolt kokku hoidnud ning enam kusagilt säästa ei anna. Foto: Arvo Meeks

Kui küsida Külmsoo talu peremehelt Ole Mustingult kõrgustesse karanud energiahindade kohta ning pärida, kuidas toidutootja järjekordse kriisiga toime tuleb, tunnistab ta: «Mis meil üle jääb. Sipleme.»

Aga nädala alguses jäi ta sõnatuks. «Just tuli Eesti Energia arve eelmise kuu eest,» ütleb ta. Ja peab mõtliku pausi. Ning teatab siis: «8500 eurot.» Võrdluseks: varasematel aastatel on augustis, viljakoristusajal, arve olnud 1800, maksimaalselt 2000 eurot.

«Aga nüüd oli nõndaviisi. Seda on palju,» rõhutab osaühingu Külmsoo tegevjuht Ole Musting. Tema sõnul läks see koristusperiood niigi ülimalt hästi, sest vili oli kuiv. «Aga samas peab farmis jahuti töötama. Ventilaatorid peavad loomi jahutama, sest lehmal on seoses rannailmaga karjuv kuumastress ja toodang langeb. Lehmal on eluks mõnus viis soojakraadi ja kuumastress tekib juba 18 plusskraadiga. Aga kui väljas on +32, siis... sealt on järeldusi lihtne teha.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles