Mees lasi Setomaal politseiniku juuresolekul õhupüssist (3)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Õhkrelvad pole mänguasjad ja nendega mõtlematu ümberkäimine, liiati ähvardamine, võib lõppeda pahandusega. Foto on illustreeriv.
Õhkrelvad pole mänguasjad ja nendega mõtlematu ümberkäimine, liiati ähvardamine, võib lõppeda pahandusega. Foto on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents

Setomaal leidis kolmapäeval aset vahejuhtum, milles joobes mees sihtis oma maja ukselt politseinikku õhupüssiga. Kuriteos kahtlustatava mehe pidasid kinni kiirreageerijad.

7. septembril ähvardas alkoholijoobes 53-aastane mees Setomaa vallas õhkrelvast teenistusülesandeid täitnud politseinikku ning tegi õhkrelvast teises suunas ka ühe lasu. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni, õhkrelv võeti hoiule ning juhtunu täpsemaid üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Piirkonnapolitseinik sõitis kolmapäeval Setomaal elava mehe koju, et anda talle üle kutse ilmuda käimasolevas salasigarettide käitlemisega seotud kriminaalmenetluses kahtlustatavana ülekuulamisele.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Ken Kiudorfi sõnul võttis alkoholijoobes mees kutse vastu ega olnud agressiivselt meelestatud. «Vahetult enne, kui politseinik lahkus, ilmus mees aga oma maja uksele ja sihtis sealt politseinikku õhupüssiga,» rääkis Kiudorf.

«Piirkonnapolitseinik käskis mehel relva ära panna ja tundis reaalset ohtu oma elule, kuna taolises ootamatus situatsiooni pole võimalik sekunditega relva omadusi fikseerida,» täpsustas vanemprokurör. «Õnneks pani mees relva vabatahtlikult ära, sest vastasel juhul oleks võinud politseinik ohule reageerida ka tulirelva kasutades.»

Politseinik eemaldus Kiudorfi sõnade kohaselt sündmuskohalt ja mõne aja pärast peeti kuriteos kahtlustatav kiirreageerijate poolt kinni.

Kahtlustatav on varem kriminaalkorras karistamata, kuid ta kuulatakse kuriteos kahtlustatavana üle nii selle kuriteo kui ka võimaliku salasigarettide käitlemisega seoses.

Hetkel tuvastatud asjaolude pinnalt ei esine vältimatut vajadust taotleda kohtult kahtlustatava vahistamist, ehk ta on peetud kinni kuni 48 tunniks. Õhupüss võeti mehelt ära ja see jääb kriminaalmenetluse lõpuni hoiule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles