Kaheksa Moldova kodanikku üritas korduvalt üle piiri tulla

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Luhamaa piiripunkt pildistatuna Venemaa piirilt.
Luhamaa piiripunkt pildistatuna Venemaa piirilt. Foto: Margus Ansu

Piirivalvuritel tuli neljapäeval kokku puutuda nii USA kui Moldova kodanikest isikutega, kes ei toiminud päris korrektselt.

Esmalt tõkestati kaheksal Moldova kodanikul riiki sisenemine Luhamaa piiripunktis  neljapäeval, kuna nende ütlused reisi eesmärkide kohta olid ebaselged. Samuti puudusid neil dokumendid, mis oleks õigustanud reisi eesmärki ja tingimusi. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Mõni tund hiljem püüdsid samad isikud aga riiki siseneda Koidula piiripunkti kaudu. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti taas tagasi Venemaale.

Samal päeval kella 19 paiku tuvastasid piirivalvurid Saatse kordoni seirekaamera abil ühe isiku liikumise Võru maakonnas Setomaa vallas Kostkova küla lähedal piirirežiimi alas. Patrullid pidasid kinni 1983. aastal sündinud USA kodaniku. Mees toimetati menetlustoiminguteks Värska teenistuskohta.

Ööl vastu reedet tõkestati aga Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki siseneda. Isikule väljastati sisenemiskeeld ning ta suundus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles