Proovitrennid ahvatlevad lapsi liikuma

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Antsla gümnaasium
Antsla gümnaasium Foto: Arved Breidaks

Eesti Olümpiakomitee (EOK) jätkab kampaaniaga «Sport koolis», mille käigus saavad 25 Eesti kooli 1. ja 2. klassi õpilased septembrist võimaluse proovida kvalifitseeritud treenerite käe all eri spordialasid.

Eesmärk on suurendada laste liikumisaktiivsust ning kujundada mitmekülgseid liikumisoskusi. Sel aastal võtab neist üritustest osa 1600 last ning ligi sada kutsetunnistusega treenerit üle Eesti.

Lisaks kohustuslikele liikumisõpetuse tundidele on koolipäeva lõimitud kaks kuni neli treeningtundi. Tunnid viiakse läbi kohalike spordiklubide treenerite juhendamisel, andes võimaluse hiljem treeningrühmaga liituda.

EOK koolitus- ja arendusjuht Piret Lauk tõi välja, et sellised trennid on lastelt, nende vanematelt ja ka treeneritelt saanud väga sooja tagasiside. «Juba on treeningrühmadega liitujaid juurde tulnud, sest tutvus spordialaga ei piirdu ühe proovitreeninguga. Õpetajad märkavad, et laste käitumine paranenud, sest nende energia on suunatud liikumisele. Mõnigi laps sai esimest korda liikuda looduses ning sellega seotud hirme vähendada,» ütles Lauk.

Olümpiakomitee eesmärk on aastaks 2025 viia sellised üritused iga Eestimaa kooli esimesse kooliastmesse.

Lõuna-Eestist on projektiga «Sport koolis» liitunud Antsla gümnaasium ja Võru Kesklinna kool Võrumaalt ning Krootuse põhikool Põlvamaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles