Põlva maratonimees: 90 kilomeetrit on puhas rõõm

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Vasaloppeti kolmikürituse läbi teinud põlvakas Meelis Maidla ütleb, et sporttõukerattaga saab suurema koormuse kui tavalise jalgrattaga. Ja see meeldib talle üle kõige.
Vasaloppeti kolmikürituse läbi teinud põlvakas Meelis Maidla ütleb, et sporttõukerattaga saab suurema koormuse kui tavalise jalgrattaga. Ja see meeldib talle üle kõige. Foto: Arvo Meeks

Põlva matkaklubi president Meelis Maidla on üks kahest eestlasest, kes läbi teinud Rootsis maailmakuulsa rahva- ja katsumusterohke Vasaloppeti kolmikürituse. «Mulle meeldivad väljakutsed ja ennast proovile panna,» ütleb ta.

Kuningliku ajalooga, maailma suurim, Vasaloppeti 90 kilomeetri pikkune suusamaraton on laialt tuntud. Kuid peale suusapeo, mille esimesest stardist möödus tänavu 100 aastat, pakuvad korraldajad võimaluse läbida sama pikk distants ka suvel. Ning seda nii joostes kui rattaga sõites.

Põlvakas Meelis Maidla (54) tegi kolmikürituse Vasaloppstrippeln tänavu ära. Suusatamine klassikatehnikas toimus märtsis ning kaks ülejäänud ala nädalase vahega eelmisel kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles