Ühisoperatsioon tõi välja tuhandeid rikkumisi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maksu- ja tolliamet (MTA) ja ravimiamet osalesid Interpoli korraldatud ühisoperatsioonis. Pilt on illustreeriv.
Maksu- ja tolliamet (MTA) ja ravimiamet osalesid Interpoli korraldatud ühisoperatsioonis. Pilt on illustreeriv. Foto: Arved Breidaks

Maksu- ja tolliamet (MTA) ning ravimiamet osalesid Interpoli korraldatud ühisoperatsioonis. Kokku avastastati üle 7800 rikkumise ja enam kui kolme miljoni ravimi osas.

Ühisoperatsiooni eesmärgiks oli pöörata suuremat tähelepanu illegaalsete ja võltsitud ravimite müügile interneti teel ja tõkestada nende jõudmist tarbijateni. Peale Eesti võttis Interpoli ühisoperatsioonist osa 94 riiki.

Maksu- ja tolliameti fookuses olid posti- ja kullersaadetised, mis saabusid riikidest üle maailma. Ravimiamet teostas samal ajal veebiotsingu, mille eesmärgiks oli avastada ebaseaduslike ravimite pakkumisi. 

MTA teostas operatsiooni käigus 43 kontrolli. Leiti erinevaid ebaseaduslikke ravimeid. 

Ravimiamet avastas 83 kahtlusega veebilehekülge. Kokku avastastati ühisoperatsiooni jooksul rohkem kui 7800 rikkumist ja enam kui kolme miljoni ravimi osas. 

Ebaseadusliku ravimiäri kaudu inimeste tervise ohtu seadmine on ülemaailmne probleem, mis ulatub riikide piiridest kaugemale. Seda saab lahendada riikide, asutuste ja kodanike teadlikkuse tõstmise abil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles