Täna esineb Räpinas muusik Ruslan Trochynskyi

BNS
Copy
Räpina kultuuriõhtute sari lõpeb teisipäeval Raudmehe pargis Eesti-Ukraina õhtuga, kus esinevad Ukrainast pärit muusik Ruslan Trochynskyi ja tema tütar Rute.
Räpina kultuuriõhtute sari lõpeb teisipäeval Raudmehe pargis Eesti-Ukraina õhtuga, kus esinevad Ukrainast pärit muusik Ruslan Trochynskyi ja tema tütar Rute. Foto: arhiiv

Räpina kultuuriõhtute sari lõpeb täna Raudmehe pargis Eesti-Ukraina õhtuga, kus Ukrainast pärit muusik Ruslan Trochynskyi ja tema tütar Rute esitavad eesti- ja ukraina rahvamuusikat.

Ukraina muusikaakadeemias klassikalise tromboonihariduse saanud muusikul on lapsepõlvest kaasas rikkalik varamu vanaema lauldud rahvaviise ja ema esitatud romansse. Oma muusikalise keele leidis ta Ukraina folkrokkansamblis Haydamaky ja pärast 2005. aastal Eestisse kolimist ansamblis Svjata Vatra.

Rute Trochynskyi on muusikalembeste vanemate kõrval juba varakult helidest läbi imbunud. Praegu õpib ta Tallinna muusikakeskkoolis viiuli erialal ning avardab oma ampluaad lauljana. Alustades rahvamuusika ja pärimuse esitamisega, on ta jõudnud klassikalise laulu ja ooperi juurde. Kuigi Eestis sündinud ja kasvanud Rutele on eesti keel omasem, räägib ta isaga alati ukraina keeles.

Kontserdi repertuaaris on eesti- ja ukraina rahvamuusikat, tuntud romantilisi lugusid ja muusikute värsket loomingut.

Muusikale lisatakse väike ülevaade Eesti ja Ukraina ajaloolistest ning kultuurilistest kokkupuutepunktidest, millega meenutatakse, et sõbralikud suhted teiste kultuuridega rikastavad meie kodumaad. 

Osalus on piletita, annetuskasti on oodatud toetus sõjakahjude leevendamiseks Ukrainas Kulõkivka piirkonnas.

MTÜ Sündmustemeistrid korraldatavat sarja „Kolm korda üle piiri“ rahastavad Räpina kultuurkapital, Eesti kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp, Eesti rahvakultuuri keskus ja Põlvamaa Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles