Kiiruse piiramise asemel tehti Otepää vallas asuv tee üherajaliseks (2)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Päidla külavanema Ermo Kruuse sõnul tegi transpordiamet üllatava lahenduse: tee tehti üherajaliseks. Keskel on sõidurada ja äärtes jalakäijatele mõeldud osa.
Päidla külavanema Ermo Kruuse sõnul tegi transpordiamet üllatava lahenduse: tee tehti üherajaliseks. Keskel on sõidurada ja äärtes jalakäijatele mõeldud osa. Foto: Maarius Suviste

Otepää vallas asuva Päidla küla rahvas soovis, et asulat läbivale teele tuleks kiiruspiirang, kuid transpordiamet muutis selle asemel tee hoopis üherajaliseks.

«Oleme aastaid soovinud Päidla keskusesse kiirusepiirangut 50 km/h,» ütles külavanem Ermo Kruuse. Ta lisas, et tee on seal käänuline ja pimedate kurvidega ning kiiruspiirang igati vajalik.

Tema sõnul elab Päidla keskuses poolsada inimest. «Meil on viis-kuus beebit, teisigi lapsi ja ka kolm-neli koerajalutajat, seega liiklejaid ikka jagub,» märkis ta. Kokku on külas elanikke saja ringis. «Transpordiamet on varem toonud igasuguseid põhjendusi, miks kiiruspiirangut ei saa, nüüd aga tehti täiesti üllatav lahendus.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles