Majavamm läks perele maksma hirmutava summa (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Pereema Kristiina, pereisa Veiko ja pesamuna Annabell Saar seisavad köögis, mis nüüdseks on uuendatud ja kus nüüd asub pliit, mis kütab kogu maja. Vasakul pliidi taga oleva tellisseina ladus Kristiina oma kätega.
Pereema Kristiina, pereisa Veiko ja pesamuna Annabell Saar seisavad köögis, mis nüüdseks on uuendatud ja kus nüüd asub pliit, mis kütab kogu maja. Vasakul pliidi taga oleva tellisseina ladus Kristiina oma kätega. Foto: Tiit Loim

Võrumaal Vastseliinas elav perekond Saar avastas eelmisel sügisel oma kodu põrandalt valge viljakeha, mis osutus majavammiks. Järgnenud kapitaalsed lõhkumis- ja taastamistööd oma kodus läksid perele nii kalliks, et laenu tuli võtta nii pangast kui tuttavatelt.

Perekond Saar – ema Kristiina, isa Veiko ja lapsed Annabell (4), Stenver (8), Oliver (15) ja Kristohver (18) – lasi oma vanale majale 2016. aastal uue, penoplastiga soojustatud laudpõranda paigaldada. Mullu sügisel tabas neid aga karm üllatus, kui majavammina tuntud seene avastamise järel tuli enamik hoone sisust palkide ja mullani lahti võtta ning asendada.

Põranda konstruktsioonis ei olnud iseenesest midagi ebatavalist. Talad toetusid tugedele, nende vahel oli penoplastist soojustus, põranda alt käis läbi õhk, kõige peal olid puitlauad. Siiski selgus, et vamm oli kahjustanud kaht seinapalki ja levinud ka tubadesse. Lõpuks kujunes maja taastamine nii mastaapseks, et puutumata jäi vaid juba varem betoonist põrandaga olnud vannituba. Pea kogu ülejäänud hoone sisustus tuli uuendada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles