Põnev lind ootab jutu sisse panekut

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ornitoloog Jaanus Aua teab põnevaid fakte paljude lindude, sealhulgas metskurvitsate elu kohta.
Ornitoloog Jaanus Aua teab põnevaid fakte paljude lindude, sealhulgas metskurvitsate elu kohta. Foto: Marko Saarm

Eesti ornitoloogiaühing kutsub kirjutamishuvilisi kaasa lööma aasta linnu jutuvõistlusel. Oodatud on algupärased eestikeelsed kuni kahe lehekülje pikkused lood, mis jutustavad kohtumistest metskurvitsaga või muudest aasta linnuga seotud elamustest, kogemustest ja mõtetest.

Elektrooniliselt vormistatud töid saab esitada 31. oktoobri keskööni veebivormi kaudu. Täpsed osalemistingimused leiab aasta linnu lehelt.

«Julgustame sulge haarama ka neid, kes pole metskurvitsat oma silmaga näinud või kõrvaga kuulnud,» lausus aasta linnu projekti vedaja Jaanus Aua. «Tasub natukene nepi kohta lugeda ning mõttelennud sellest öise ja isevärki eluviisiga linnust miniatuuriks vormistada.»

Laekunud töid hindab ornitoloogiaühingu kokku kutsutud žürii viies vanuserühmas. Kõigis rühmades saavad auhinna kolme parima jutu autorid, žüriil on õigus välja anda ka eriauhindu. Iga vanuserühma parim töö avaldatakse ajakirjas Eesti Loodus.

Auhinnad panevad välja Eesti ornitoloogiaühing, loodusfotograafid Urmas Tartes ja Arne Ader, Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse muuseum ning ajakiri Eesti Loodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles