Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kõnepuldis on Eesti välisminister Urmas Reinsalu.
Kõnepuldis on Eesti välisminister Urmas Reinsalu. Foto: Elisabeth Tõnisson/Valga Vallavalitsus

Välisministrid kohtusid Valga gümnaasiumis

Valga gümnaasiumis kohtusid Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ja Eesti välisminister Urmas Reinsalu.

Kohtumise keskmes oli aruande «Läti-Eesti koostöö: uus pöördepunkt?» esitlus. See annab ülevaate riikide koostööst ja väljakutsetest. Aruande koostasid endine diplomaat ja teadlane Jānis Eichmanis ning ajakirjanik Ragnar Kond.

Ministrid arutasid ka kaksiklinna kahepoolseid suhteid ja piirkondlikku koostööd. LEPM

Lõuna-Eestis otsib tööd sadu põgenikke

Eesti töötukassas on 11. septembri seisuga end arvele võtnud 5544 Ukraina sõjapõgenikku. Nende osakaal kõikidest registreeritud töötutest on 11,8 protsenti.

Töötukassa Valgamaa osakonnas oli nädala algul arvel 143 Ukraina sõjapõgenikku, kellest naisi 98. Võrumaal oli tööd otsimas 65 sõjapõgenikku, kellest 54 naised. Põlvamaal oli arvel 38 sõjapõgenikku, kellest 87 protsenti naised.

Kõigis kolmes maakonnas kuuluvad tööd otsivad põgenikud enamasti vanusegruppi 25–54. JAANIKA ELIAS

Otepää ettevõtjad said kokku restoranis

Otepää ettevõtjad said 31. augustil kokku tootjate ja teenindusettevõtete ümarlaual Munaka Restos.

Tutvustati «Otepää maitsete» projekti «IseLoov» ning Brit Mesipuu Milos OÜst viis läbi turundusalase koolituse. Ettevõtjaid tervitasid Otepää vallajuhid.

Otepää valla ettevõtlus- ja arendusteenistuse juhataja Riina Savisaar ütles, et edaspidi on plaanis Otepää ettevõtjatele korraldada regulaarseid kohtumisi, et tugevdada ja arendada ettevõtjate koostöövõrgustikku. LEPM

Valgas alustab taas väärikate ülikool

Tartu ülikooli väärikate ülikool alustab peagi oma uut õppeaastat ka Valgas.

Loengutel ja seminaridel käsitletakse silmaringi laiendavaid ja aktuaalseid teemasid. Osaleda võivad kõik huvilised vanuses 50+. Kõik, kes on osalenud vähemalt 75% loengutel, saavad Tartu ülikooli täiendusõppe tõendi.

Valgas alustab Tartu Ülikooli väärikate ülikool oma üheksandat hooaega 21. septembril kell 13 Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Õppureid tervitab vallavanem Monika Rogenbaum ning vabatahtliku seltsilise projekti tutvustab projekti assistent Inga Kalvist.

19. oktoobril kohtub väärikatega Valga kultuurikeskuses veebipolitseinik Janar Koemets ja räägib neile internetis peituvatest ohtudest.

Kõigil, kes soovivad sel õppeaastal osaleda väärikate ülikooli loengutel, palutakse sellest teada anda Valga vallavalitsuse kogukonna- ja koostööprojektide spetsialistile Marika Murule kas e-posti või telefoni teel.

Registreerumiseks on tarvis teada anda oma ees- ja perekonnanimi, isikukood, postiaadress, kontakttelefon ja/või e-posti aadress. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles