Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rain Sangernebo oma töölaua taga
Rain Sangernebo oma töölaua taga Foto: Kanepi vallavalitsus

Kanepisse asus tööle mitut valda juhtinud mees

Kanepi vallavalitsuse majandusosakonna juhatajana asus tööle Rain Sangernebo.

Värskelt ametisse asunud osakonnajuhataja usub, et aktiivsete kogukonnaliikmete toetamine võib viia suurte südamega tehtud tegudeni.

«Majandusosakonna vastustusalasse kuulub suuresti see, mille järgi hinnatakse elukeskkonda ja omavalitsust,» lausus Sangernebo. «Võime mitte tarbida kultuuri ja haridust, meist võib mööda minna lasteaiakoha olemasolu või võimalus saada hooldust hooldekodus, aga teede ja liiklusmärkideta, jäätmeveo ja korras avaliku ruumita ei saa kuidagi. Samas on need suure avaliku kriitika objektid. Oma kogemusi rakendades soovin luua Kanepi vallale olulist lisandväärtust.»

Rain Sangernebo on saanud magistrikraadi Eesti põllumajanduse akadeemias agronoomia erialal, juhtinud vallavanemana Nõo valda 18 aastat ning Vara valda 12 aastat. Ta on Nõo vallavolikogu liige ja eelarvekomisjoni esimees. Lisaks osaleb ta sihtasutuste Luke Mõis ja Vapramäe-Vellavere-Vitipalu tegemistes, samuti Tartumaa Spordiliidu ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupi töös. Vabal ajal meeldib talle sõita jalgrattaga, matkata, lugeda, kokata ja kultuuri nautida. LEPM

Põlvamaa arendab koostööd Montenegro piirkonnaga

Põlvamaa omavalitsusjuhid külastasid Montenegro Budva piirkonda.

«Meie turismi- ja ettevõtlussektor on paar aastat olnud kriisidest tugevalt mõjutatud, mistõttu jõudsime arvamusele, et peaksime vaatama harjumuspärasest Euroopa keskusest kaugemale,» ütles Põlvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees, Räpina vallavanem Enel Liin.

Montenegro tähtsaima turismipiirkonna ametnikud andsid ülevaate piirkonna turismimajandusest. Budva vallajuht Nikola Jovanović ütles, et võimalikke koostöökohti on nii kultuuri-, turismi- kui majandusvaldkonnas.

Põlvamaa omavalitsusjuhid tutvusid ka piirkonna väikeettevõtetega. Silma jäi, et riik saab turismist märkimisväärset tulu, kuna pea kõikide objektide külastamine on tasuline. LEPM

Virtuaaltuur tutvustab Räpina turismiobjekte

Räpina linna turismiobjektidega saab nüüd tutvuda ka virtuaalselt. Muu hulgas võib virtuaalselt sisse astuda hotelli, Miikaeli kirikusse, loomemajja, koduloo- ja aiandusmuuseumisse, aianduskooli ning Püha Sakariase ja Elisabeti kogudusse.

Samal ajal ei anna tuur paikadest täielikku ülevaadet, et jätkuks uudistamist ka puhuks, kui päriselt Räpinasse satutakse.

Virtuaaltuuriga on võimalik tutvuda Räpina koduloo- ja aiandusmuuseumi, valla ning loomemaja veebilehel ning turismiinfoportaalis Puhka Eestis. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles